Nuomonė: Jungtinė Karalystė yra stipresnė būdama ES

Trylika buvusių vyresniųjų

„Pavojingame pasaulyje“ šalis „stipresnė“ būdama 28 valstybių narių bloko nare, rašo „EUbusiness“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Pavojingame pasaulyje“ šalis „stipresnė“ būdama 28 valstybių narių bloko nare, rašo „EUbusiness“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 3:50 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 5:41 PM

Į pensiją išėję kariuomenės vadai teigė, kad ES padėjo apsaugoti šalį nuo „Islamo valstybės“ (IV) džihadistų ir Rusijos grėsmės.

Buvę vyresnieji kariuomenės pareigūnai parašė „The Daily Telegraph“ laikraščiui laišką, kuriame dėstė tokias mintis: „Ar Jungtinė Karalystė bus saugesnė ES viduje, ar išorėje? Kai žiūrime į šiandieninį pasaulį, atsakymas tik vienas. Stipresni esame Sąjungos viduje“.

Laiške taip pat teigiama, kad NATO buvo pati svarbiausia nacionalinio saugumo sąjungininkė, bet ES taip pat yra „vis reikšmingesnė“.

„Europa susiduria su dideliais sunkumais saugumo srityje – nestabilumas Artimuosiuose Rytuose, IV kilimas ir atgimstąs Rusijos nacionalizmas bei agresija.

Pavojingame pasaulyje ES padeda mums apsaugoti savo žmones ir mūsų gerovę. Esame tvirtai įsitikinę, kad mūsų nacionalinis interesas – likti Sąjungos nare“, – rašoma laiške.

Trečiadienį „The Times“ laikraštyje paskelbta „YouGov“ viešosios nuomonės apklausa parodė, kad 38 proc. apklaustųjų nori palikti ES, 37 proc. – pasilikti bloke, o 25 proc. žmonių yra neapsisprendę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.