Pekinas Pietų Kinijos jūroje dislokavo naikintuvus

Pekinas vienoje ginčytinoje

Neįvardytas JAV vyriausybės narys agentūrai „Reuters“ patvirtino TV stoties informaciją. Tai esą ne pirmas kartas, kai ten nutupia kinų naikintuvai.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Neįvardytas JAV vyriausybės narys agentūrai „Reuters“ patvirtino TV stoties informaciją. Tai esą ne pirmas kartas, kai ten nutupia kinų naikintuvai.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 2:36 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 6:06 PM

Neįvardytas JAV vyriausybės narys agentūrai „Reuters“ patvirtino TV stoties informaciją. Tai esą ne pirmas kartas, kai ten nutupia kinų naikintuvai.

Antradienį Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi Vašingtone susitiko su amerikiečiu kolega Johnu Kerry. Neseniai paskelbtos iš palydovų darytos nuotraukos taip pat rodo, kad Pekinas praėjusią savaitę saloje dislokavo priešlėktuvines raketas.

J. Kerry griežtai sukritikavo šį žingsnį ir apkaltino Kiniją militarizuojant jūrinę teritoriją tarp Kinijos, Vietnamo, Malaizijos ir Filipinų.

Pekinas reiškia pretenzijas į 90 proc. Pietų Kinijos jūros. 3,5 mln. kvadratinių metrų teritorijai priklauso Spratlio salos, dalis kurių nuo Kinijos krantų nutolusi per daugiau kaip 800 km. Filipinai tuo tarpu yra tik už maždaug 220 km.

Vudi sala priklauso Paraselio saloms, kurias daugiau kaip 40 metų kontroliuoja Kinija, tačiau jų nori ir Taivanas bei Vietnamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.