Egipto prezidentas pasiryžęs parduoti save, kad išgelbėtų šalį

Socialiniuose tinklalapiuose egiptiečiai energingai aptarinėjo ir šaipėsi iš prezidento Abdelio Fattah el-Sisi pareiškimo, kad jis parduotų save, jei tai padėtų atsigauti silpnai šalies ekonomikai. Kalbėdamas apie šalies ekonomikos vystymąsi, prezidentas taip pat skatino piliečius aukoti pinigus šalies labui ir išreikšti meilę Egiptui klausantis tik jo paties, skelbia BBC.

Iš Egipto prezidento tyčiojosi dėl jo pareiškimo, kad turėdamas galimybę pardoutų save, kad išgelbėtų Egipto finansinę situaciją<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Iš Egipto prezidento tyčiojosi dėl jo pareiškimo, kad turėdamas galimybę pardoutų save, kad išgelbėtų Egipto finansinę situaciją<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 10:11 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:35 PM

„Jei būtų įmanoma parduoti mane patį, aš tą ir padaryčiau“, – televizijoje buvo transliuojamas Egipto prezidento pasisakymas.

Tinklalapyje „Ebay“ juokais buvo sukurtas puslapis, kuriame buvo galima „nusipirkti“ Egipto prezidentą. Kelių valandų bėgyje kainos siūlymai aukcione viršijo 100,000 dolerių (apie 90,7 tūkst. eurų). Puslapis tinklalapyje vėliau buvo pašalintas.

A.F.el-Sisi taip pat prašė Egipto piliečių aukoti pinigus šaliai mobiliojo telefono žinutėmis.

Šmaikštus prezidento teiginys buvo pareikštas pristatant ekonominės raidos planą 2030 metams.

Tarp Egipto ekonominių problemų yra staigus užsienio investicijų ir pajamų iš turizmo sumažėjimas, dėl paskutiniais keliasi metais vykstančių pilietinių neramumų.

Egiptas taip pat moka dideles pinigų sumas, kad padengtų kuro subsidijas ir sutvarkytų vidines šalies skolas. Šalis taip pat šiuo metu kenčia dėl aukštos infliacijos ir didelio nedarbo lygio.

Vos kelios minutės po A.F.el-Sisi komentarų tinklalapyje „Ebay“ atsirado siūlymas pirkti „panaudotą mūšio maršalą.“ Šalia buvo prikabinta prezidento nuotrauka.

Iš Egipto prezidento taip pat tyčiojosi dėl to, kad jis kiekvieno savo piliečio prašė paaukoti „10 (egiptietiškų) svarų (apie 1,1 euro) Egiptui mobiliojo telefono žinute“, kad būtų sumažintos šalies finansinės problemos.

Daug žmonių išreiškė kritiką bei šaipėsi iš prezidento komentarų socialiniame tinkle „Twitter.“ Egipte „Twitter“ žymė „Ebay“ greitai tapo plačiai naudojama.

A.F.el-Sisi pažadėjo ir toliau vystyti šalį „iki kol baigsis mano gyvenimas, arba kadencija.“ Prezidentas taip pat skatino egiptiečius klausyti tik jo, jei jie „tikrai myli“ Egiptą.

„Neklausykite nieko kito tik manęs“, – nurodė Egipto prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.