Šeima nespėjo išlydėti Belfasto kalėjime mirusio lietuvio

Belfaste kalėjusio lietuvio artimieji nespėjo atvykti į ligoninę, kurioje gulėjo nusižudyti mėginęs nuteistasis. Jo gyvybė užgeso, kol šeima dar nebuvo atvykusi, rašo „The Irish News“.

Magaberio kalėjimas buvo paskelbtas vienu pavojingiausių visoje Jungtinėje Karalystėje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo.
Magaberio kalėjimas buvo paskelbtas vienu pavojingiausių visoje Jungtinėje Karalystėje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 8:09 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 1:33 PM

24 metų kalinys mirė ligoninėje praleidęs 11 dienų po to, kai Magaberio kalėjimo tualete buvo rastas be sąmonės.

Prižiūrėtojai mėgino jį atgaivinti, o vėliau jis buvo nuvežtas į ligoninę. Lietuvoje gyvenantiems vyro artimiesiems buvo pranešta apie incidentą.

Tačiau jie nespėjo atvykti į Belfastą. Kalinys mirė vasario 22 dieną. Apie jo tapatybę daugiau informacijos nepateikiama. 

Šiaurės Airijos kalėjimų departamento generalinė direktorė Sue McAlister pareiškė esanti nuliūdusi dėl kalinio mirties.

„Perduodu savo ir departamento užuojautą netikėtai mirusio kalinio šeimai. Tai tikra tragedija. Mano mintys yra su jais šiuo sudėtingu metu“, – pranešė S.McAlister.

Šiaurės Airijos policijos departamentas ir Kalinių ombudsmenas pradėjo tyrimą dėl mirties. Magaberio kalėjimas, kuriame sėdėjo nuteistasis, pastaraisiais metais yra kritikuojamas dėl gyvenimo sąlygų.

Kriminalinio teisingumo inspekcija trečiadienį paskelbė savo išvadas dėl įkalinimo įstaigos. O lapkritį Jungtinės Karalystės kalėjimų inspektorius Nickas Hardwickas Magaberio kalėjimą pavadino „pačiu pavojingiausiu“ iš visų, kuriuose teko būti.

Ataskaitoje nurodoma, kad ši įstaiga yra „nesaugi ir nestabili“ tiek kaliniams, tiek personalui.

„Kalėjimas kelia pavojų kalinių, darbuotojų saugumui, bendruomenėms, į kurias vėliau sugrįžta nuteistieji, ir visiškai neužtikrina to, kad išėję į laisvę kaliniai vėl nenusikals“, – piktinosi N.Hardwickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.