Jau aiškus išpuolio Kanzaso valstijos miestelyje kaltininkas

JAV pareigūnai

JAV pareigūnai nustatė asmenį, šaudžiusį vienoje Kanzaso gamykloje, kurioje pats dirbo – tris žmones nužudęs ir daugelį sužeidęs vyras yra 38-erių Cedricas Fordas.<br>Broward Sherifs office nuotr.
JAV pareigūnai nustatė asmenį, šaudžiusį vienoje Kanzaso gamykloje, kurioje pats dirbo – tris žmones nužudęs ir daugelį sužeidęs vyras yra 38-erių Cedricas Fordas.<br>Broward Sherifs office nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-26 17:17, atnaujinta 2017-06-06 10:00

Harvio apygardos šerifas T.Waltonas penktadienį sakė, kad likus pusantros valandos iki išpuolio C.Fordui buvo skirtas vadinamasis apsaugos nuo netinkamo elgesio orderis, kuris reiškia, kad tam asmeniui draudžiama bendrauti su nurodytais artimaisiais.

Šerifas patvirtino, kad C.Fordas iš pradžių peršovė tris asmenis, o tada įsiveržė į „Excel Industries“ vejapjovių detalių Hestone gamyklą, kur šaudydamas pataikė į 15 žmonių, iš kurių trys mirė. Per susišaudymą vienas policininkas C.Fordą nušovė.

T.Waltonas gyrė šį policininką, vadino jį didvyriu, nes fabrike tuo metu buvo du ar trys šimtai darbininkų, kuriems grėsė pavojus.

„Jeigu tas Hestono pareigūnas nebūtų padaręs to, ką padarė, viskas būtų buvę žymiai tragiškiau“, – pažymėjo šerifas.

Vietos žiniasklaida, remdamasi įvairiais šaltiniais, dar anksčiau nurodė, kad šio išpuolio kaltininkas yra C.Fordas, kuris dirbo dažytoju tame fabrike, o savo „Facebook“ paskyroje buvo paskelbęs nuotrauką, kurioje jis yra ginkluotas automatu.

C.Fordas neseniai persikėlė gyventi į šį miestelį iš Majamio, o anksčiau ne kartą buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl valkatavimo ir neteisėto ginklų laikymo.

Dabar svarstoma, ar jo elgesiui turėjo įtakos neseniai jam pritaikytas orderis, draudžiantis bendrauti su artimaisiais.

Ataka Hestone papildė per kelerius pastaruosius metus Jungtines Valstijas sukrėtusių masiškų šaudymų virtinę. Praėjusi šeštadienį pavėžėjimo paslaugų bendrovės „Uber“ bendrovės vairuotojas Mičigane nušovė šešis žmonės. Gruodį Kalifornijos mieste San Bernardine islamistų pora nušovė 14 žmonių, 2012 metų gruodį per žudynes Sendi Huko mokykloje buvo nužudyti 26 žmonės, iš jų 20 vaikų.

Ginkluotas smurtas Jungtinėse Valstijose kasmet nusineša apie 30 tūkst. žmonių gyvybių. Masiniai šaudymai daugumoje kitų šalių būna labai retai, o Amerikoje jų pastaruoju metu tik dar padaugėjo.

Kaip rodo portalo gunviolencearchive.org kaupiama tokia statistika, 2015 metais Jungtinėse Valstijose įvyko 330 išpuolių su masiniu šaudymu, 2014 metais tokių incidentų būta 281. Jų būna beveik visuose JAV kraštuose: ir didmiesčiuose, ir miesteliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.