Prie Kosovo parlamento kilo smurtiniai susirėmimai

Per opozicijos protestus prie Kosovo

Demonstrantai apmėtė policininkus „Molotovo“ kokteiliais ir akmenimis. Šie panaudojo ašarines dujas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Demonstrantai apmėtė policininkus „Molotovo“ kokteiliais ir akmenimis. Šie panaudojo ašarines dujas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 7:08 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:34 AM

Opozicija siekė visomis įmanomomis priemonėmis užkirsti kelią užsienio reikalų ministro ir vicepremjero Hashimo Thaci išrinkimui šalies prezidentu. Ir tai jai pavyko: kandidatas nesurinko reikalingos balsų daugumos.

Per posėdį trijų opozicinių partijų deputatai paleido ašarines dujas, jį teko keliskart nutraukti. 11 opozicijos parlamentarų buvo išprašyti iš posėdžių salės.

Opozicija jau kelis mėnesius trikdo parlamento darbą, kad užkirstų kelią per dialogą tarp Belgrado ir Prištinos sutartai serbų autonomijai. Dabar torpeduojami ir prezidento rinkimai, nes jų žlugimas reikštų pirmalaikius parlamento rinkimus. Terminas išrinkti prezidentą baigiasi vasario 6-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.