Prancūzijos radikalų patriarchas J.M.Le Penas parėmė D.Trumpą

Prancūzijos radikaliosios dešinės partijos Nacionalinio fronto buvęs lyderis Jean'as Marie Le Penas pranešė palaikantis JAV kandidatu į prezidentus siekiantį tapti Donaldą Trumpą.

Buvęs Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderis pareiškė palaikantis JAV kandidatą į prezidentus D.Trumpą<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Buvęs Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderis pareiškė palaikantis JAV kandidatą į prezidentus D.Trumpą<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-29 13:48, atnaujinta 2017-06-06 02:37

Šią paramą respublikonas diena po to, kai buvęs rasistinės organizacijos Kukluksklano lyderis Davidas Duke'as padarė tą patį. J.M.Le Pen'as yra žinomas už tai, kad dėl ksenofobiškų ir antisemitiškų komentarų buvo išmestas iš savo paties partijos, rašo „The Local.“

„Jei būčiau amerikietis balsuočiau už D.Trumpą. Tegul apsaugo jį Dievas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ aistringai pasireiškė 87-metis Nacionalinio fronto partijos įkūrėjas. Partijai šiuo metu vadovauja J.M.Le Peno dukra Marine Le Pen.

J.M.Le Penas buvo išspirtas iš partijos po ilgos nesantaikos su savo dukra dėl jo besitęsiančių prieštaringų rasistinių ir ksenofobiškų komentarų, kol M.Le Pen bandė sutvarkyti Nacionalinio fronto įvaizdį, kad pritrauktų balsuotojų.

Pernai J.M.Le Penas pakartojo senus savo pasisakymus, kad nacių dujų kameros tėra istorijos „smulkmena“ ir, kad Prancūzija turėtu su vienytis su Rusija gelbėdamos „baltąjį pasaulį.“

Buvęs Nacionalinio fronto vadovas praeityje yra paskelbęs, kad ne visos rasės yra lygios, o 2014 metais teigė, kad Ebolos virusas imigracijos problemą galėtų išspręsti „per tris mėnesius.“

Nors J.M.Le Penas toliau lieka rakštimi Nacionalinio fronto pašonėje, jo dukros vadovaujama partija – panašiai kaip D.Trumpas – pastaruoju metu sugebėjo gauti vis daugiau palaikymo iš balsuotojų, kurie yra nusivylę tradicine valdžia.

Gruodį vykusiuose Prancūzijos regioniniuose rinkimuose Nacionalinis frontas regioninėse apklausose surinko rekordiškai aukštą balsų skaičių, tačiau nesugebėjo laimėti nė vieno regiono.

D.Trumpo netikėtas išsiveržimas JAV pirminiuose prezidento rinkimuose nepaisant rasistinių ir demagogiškų komentarų šokiravo daugelį stebėtojų ir sudrebino Amerikos politinę sistemą iki pat šaknų.

J.M.Le Penas nusprendė pareikšti palaikantis D.Trumpą iš karto po to, kai buvęs Meksikos prezidentas Felipe Calderonas JAV nekilnojamo turto baroną palygino su Adolfu Hitleriu ir teigė, kad jis yra „atviras rasistas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.