Apie šiurpų nusikaltimą Maskvoje pranešė ne visi rusų kanalai

Pirmadienį viso pasaulio

Pirmadienį viso pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrė nuotraukos iš Maskvos, kuriose buvo užfiksuota vaiko galva nešina moteris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pirmadienį viso pasaulio žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrė nuotraukos iš Maskvos, kuriose buvo užfiksuota vaiko galva nešina moteris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2016, 8:35 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 10:05 PM

Incidentas įvyko apytikriai vidudienį vietos laiku ir apie tai iškart pradėjo rašyti daugelis Rusijos žiniasklaidos priemonių, įskaitant Kremliui pavaldų naujienų kanalą „LifeNews“. Tačiau laikas bėgo, o pagrindiniai antžeminės televizijos kanalai taip ir nepranešė apie įvykį.

Vakarinių žinių žiūrovai matė reportažus apie neseniai įvykusią nelaimę anglies kasykloje, migracijos krizę Europoje ir Leonardo DiCaprio triumfą „Oskarų“ ceremonijoje.

Liberalaus RBK tinklalapis, kuris rėmėsi dvejais neįvardintais nacionalinės televizijos darbuotojais, pranešė, kad transliuotojai sulaukė „rekomendacijų“ nepranešti apie incidentą, nes pastarasis gali pakurstyti etninę įtampą.

Paaiškėjo, kad pirmadienį prie metro stoties sulaikyta moteris yra iš Uzbekijos. Pasak mačiusiųjų, ji šaukė „Allahu Akbar“ ir grasino susisprogdinsianti.

Prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas neigė, kad Kremlius televizijos kanalams neleido pranešti apie įvykį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.