Johnas Kerry: „Europos pabėgėlių krizė – pasaulinis iššūkis“

Jungtinės Valstijos

„Tai nėra kieno nors kito problema. Tai išbandymas visiems mums“, – sakė J.Kerry.<br>AP nuotr.
„Tai nėra kieno nors kito problema. Tai išbandymas visiems mums“, – sakė J.Kerry.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-01 06:38, atnaujinta 2017-06-06 01:01

„Tai nėra kieno nors kito problema. Tai išbandymas visiems mums“, – sakė J.Kerry per spaudos konferenciją su Vašingtone viešinčiu Vokietijos užsienio reikalų ministru Franku-Walteriu Steinmeieriu.

„Jungtinės Valstijos pabėgėlių krizę laiko pasauline. Akivaizdu, kad poveikis pirmiausiai pasijuto Jordanijoje, Libane ir Turkijoje. Joms teko neįtikėtina našta per ilgiau negu ketverius šio karo metus“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje karą Sirijoje.

Vašingtonas pabrėžia esantis didžiausias finansinės pagalbos pabėgėliams donoras: Jungtinės Valstijos šioms pastangoms jau skyrė apie 5,1 mlrd. dolerių, daugiausiai teikdamos pagalbą pabėgėlių stovykloms Sirijos kaimynėse Turkijoje, Jordanijoje ir Libane.

Tuo pat metu prezidentas Barackas Obama paskelbė, kad per šiuos fiskalinius metus Jungtinės Valstijos priims tik 10 tūkst. pabėgėlių iš Sirijos.

Kai kurie pareigūnai, politikai ir analitikai Vašingtone laiko šią krizę didžiausiu iššūkiu Europai nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos ir grėsme Europos Sąjungos išlikimui. JAV administracija yra spaudžiama nuveikti daugiau.

Vis dėlto J.Kerry sakė, kad pirmenybė bus teikiama pastangoms užtikrinti politinį sprendinį Sirijoje, kuris užbaigtų karą ir sustabdytų pabėgėlių srautą pačiose jo ištakose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.