B. al-Assadas žada priešininkams amnestiją su viena sąlyga

Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas, žadėdamas amnestiją, nori įtikinti savo

B.al-Assadas žada priešininkams amnestiją su viena sąlyga.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
B.al-Assadas žada priešininkams amnestiją su viena sąlyga.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2016, 11:55 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 8:17 PM

Nuo šeštadienio galiojančias paliaubas Sirijoje B.al-Assadas pabadino „vilties žiburiu“ ir pažadėjo: „Mes darysime viską, kas nuo mūsų priklauso, kad viskas funkcionuotų.“

ARD ėmė iš B.al-Assado interviu laidai „Weltspiegel-Extra“. Jis teigė, jog jau ir anksčiau Damaskas suteikė arba siūlė amnestiją kovotojams, kad jie „galėtų grįžti į savo normalų civilinį gyvenimą“. Šį kartą esą susitarimas yra „daug platesnis“.

B.al-Assadas pripažino, kad Sirijos gyventojus yra ištikusi „humanitarinė katastrofa“. Tačiau jis atmetė kaltinimus, kad neleidžia tiekti pagalbos jo priešininkų kontroliuojamiems miestams ir regionams. „Kaip mes galime šias teritorijas atkirsti nuo maisto siuntų, jei negalime sutrukdyti (sukilėliams) gauti ginklų?“ – klausė B.al-Assadas.

Nuo konflikto Sirijoje pradžios prieš penkerius metus žuvo daugiau kaip 270 000 žmonių, milijonai sirų tapo pabėgėliais.

Nuo šeštadienio Sirijoje galioja paliaubos. Jos netaikomos tik atakoms prieš „Islamo valstybę“ (IV) ir „Al Nusra“ frontą.

B.al-AsSadas teigė, kad „teroristai“ susitarimą sulaužė „jau pirmąją valandą“. Tačiau jo kariuomenė esą atsisakė keršto, kad liktų galimybė išlaikyti susitarimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.