Mozambike rastą lainerio nuolaužą tirs Australijoje

Australijos susisiekimo ministras Darrenas Chesteris sakė, kad ta nuolauža yra apie metro ligio.

Mozambike rastą lainerio nuolaužą tirs Australijoje<br>Reuters nuotr.
Mozambike rastą lainerio nuolaužą tirs Australijoje<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-03 10:14, atnaujinta 2017-06-05 17:58

Kaip pranešama, ta nuolauža buvo rasta netoli Mozambiko ir gali pateikti užuominų didelio masto ir brangiam Australijos vadovaujamam tyrimui, aiškinantis, kas ištiko lainerį „Boeing 777“, kuris dingo prieš beveik dvejus metus.

Malaizijos susisiekimo ministras Liow Tiong Lai trečiadienio vakarą sakė, kad, sprendžiant iš preliminarios informacijos, „labai tikėtina“, kad ta nuolauža yra „Boeing 777“ dalis.

MH370 laineris mįslingai dingo 2014 metų kovo 8-ąją, naktį, skrisdamas iš Kvala Lumpūro į Pekiną; jame buvo 239 keleiviai ir įgulos nariai.

JAV televizija NBC, pirmoji paskelbusi apie rastą nuolaužą, nurodė, kad ją aptiko vienas amerikietis, savo tinklaraštyje daug rašantis apie MH370.

NBC citavo ekspertus, kurie sakė, kad ta nuolauža tikriausiai yra dalis lainerio uodegos horizontaliosios plokštumos.

Vienas Mozambiko pareigūnas nurodė, kad radinį institucijoms perdavė tinklaraštininkas Blaine'as Gibsonas, kuris apie jį pranešė anksčiau šią savaitę.

Australijos susisiekimo ministras Darrenas Chesteris sakė, kad ta nuolauža yra apie metro ligio.

D.Chesteris pridūrė, kad nuolaužos radimo vietoje tekančios vandenyno srovės galėjo atnešti tą detalę iš MH370 lėktuvo sudužimo vietos.

MH370 paieškų sagą žymėjo virtinė klaidingų pėdsakų, todėl Liow Tiong Lai paragino neskelbti „bereikalingų spekuliacijų“, kol ekspertai ištirs naująjį radinį.

Pernai liepą Indijos vandenyne esančios Reunjono salos paplūdimyje buvo rasta bangų išmesta lėktuvo sparno nuolauža, o ekspertai patvirtino, kad ji yra MH370 lainerio dalis. Iki šiol tai yra vienintelis patvirtintas materialus įrodymas, bylojantis apie to lėktuvo likimą.

Analitikų nuomone, MH370 dėl kol kas nežinomų priežasčių pakeitė kursą ir nukrito kažkur atokioje pietinėje Indijos vandenyno dalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.