J. C. Junckeris prognozuoja niūrią Ukrainos ateitį Europoje

Ukraina prie ES arba NATO neprisijungs dar mažiausiai 20–25 metus. Tai ketvirtadienį pareiškė Europos Komisijos prezidentas Jeanas Claude'as Junckeris, skelbia „Radio Free Europe“.

J.C.Junckeris prognozuoja, kad Ukraina greitai neprisijungs prie ES ir NATO.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
J.C.Junckeris prognozuoja, kad Ukraina greitai neprisijungs prie ES ir NATO.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 8:15 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 2:37 PM

„Ukraina tikrai netaps ES nare per artimiausius 20-25 metus, o prie NATO taip pat neprisijungs“, – Hagoje sakė J.C.Junckeris.

Nors politikas nepaaiškino, kodėl Ukrainai reikės laukti taip ilgai, jis savo kalboje mėgino užtikrinti Nyderlandų rinkėjus, kad šių metų laisvosios prekybos sutartis tarp ES ir Ukrainos tikrai nebuvo pirmasis žingsnis, kad Kijevas galėtų greičiau prisijungti prie Bendrijos.

Nepaisant jo spėjimų, ES pastaruoju metu mėgina užtikrinti Ukrainos piliečiams galimybę keliauti į ES be vizų, o kartu su Tarptautiniu valiutos fondu ir JAV pasiūlė Kijevui 36 mlrd. eurų vertės pagalvos paketą. Šis turėtų padėti konflikto draskomai šaliai išlaikyti ekonominį stabilumą.

Be to, NATO taip pat nusiuntė Ukrainai teigiamą žinutę. Aljansas surengė Ukrainoje karines pratybas, kuriomis pademonstravo galią prieš Rusiją.

Tačiau J.C.Junckerio pareiškimai gali reikšti, kad ES nėra nusiteikusi taip greitai patenkinti Kijevo norų prisijungti prie Bendrijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.