Milžiniškos žvalgybų operacijos taikiniu tapo 300 džihadistų

Apie 300 teroristinei grupuotei „Islamo valstybė“ ištikimų

Operacijos buvo vykdomos 21 dieną, į jas buvo įtrauktos visos saugumo tarnybos, taip pat ir Afganistano oro pajėgos.<br>AFP nuotr.
Operacijos buvo vykdomos 21 dieną, į jas buvo įtrauktos visos saugumo tarnybos, taip pat ir Afganistano oro pajėgos.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2016, 11:19 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 2:38 PM

Kaip nurodo provincijos valdžia, operacijos buvo vykdomos 21 dieną, į jas buvo įtrauktos visos saugumo tarnybos, taip pat ir Afganistano oro pajėgos. Pasak valdžios institucijų, reidai buvo vykdomi susirūpinus, kad lojalios „Islamo valstybei“ radikalios grupuotės gali plėsti savo pozicijas regione ir paversti šį savo „operacijų baze“.

Pentagono ataskaitoje, pateiktoje JAV Kongresui praėjusių metų pabaigoje, buvo pažymėta, kad ir taip sudėtingą situaciją Afganistane dar labiau pablogino šalies teritorijoje, daugiausia Nangarharo provincijoje, atsiradę „Islamo valstybės“ teroristai.

Remiantis skaičiavimais, šios grupuotės kovotojų Afganistane skaičius siekia 1-3 tūkst. žmonių ir gali didėti, jei nebus imtasi priemonių jiems pašalinti. Pasak pranešimo, augantis „Islamo valstybės“ radikalų šalyje skaičius „kelia nerimą“ Kabule įsikūrusiai vyriausybei ir tarptautinei bendruomenei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.