Rusijos opozicionierius tiki: „2018-aisiais pakeisiu V. Putiną“

Rusijos opozicijos liberalų partijos „Jabloko“ įkūrėjas Grigorijus Javlinskis, regis, pasirengęs mesti iššūkį prezidentui Vladimirui Putinui. Jis įsitikinęs, kad per 2018-aisiais vyksiančius prezidento rinkimus jis triumfuos, rašo „The Moscow Times“

G.Javlinskio teigimu, V.Putino populiarumas prezidento rinkimuose įtakos neturės.<br>RIA Novosti nuotr.
G.Javlinskio teigimu, V.Putino populiarumas prezidento rinkimuose įtakos neturės.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2016, 2:49 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:54 PM

Tai, kad šiuo metu V.Putino populiarumo reitingas siekia 80 proc., G.Javlinskio teigimu, jokios įtakos neturės.

Partijos „Jabloko“ įkūrėjas pasiekė geriausius rezultatus 1996-ųjų prezidento rinkimuose, kai surinko 7,4 proc. balsų. 2008-aisiais G.Javlinskis pasitraukė iš partijos vadovo pareigų.

Dabar vyras tiki, kad jam turi pasisekti per kitus prezidento rinkimus. Jis taip pat mano, kad jie gali įvykti ir anksčiau – 2017-aisiais.

„Ekonominė situacija, žvelgiant iš mano perspektyvos, atrodo taip blogai, kad po metų išankstiniai rinkimai jau gali tapti realybe. V.Putinas norės juos surengti prieš laiką, kad pasinaudotų dabartiniu populiarumo lygiu“, – tvirtino opozicionierius.

Jis taip pat atmetė galimybę, kad situacija Rusijoje iki 2018-ųjų gali pagerėti, nes V.Putinas nėra pasirengęs atiduoti Krymo pusiasalį Ukrainai ir sustabdyti Maskvos įsitraukimą į konfliktą Ukrainos rytuose.

G.Javlinskis tikino agentūrai „Interfax“, kad Maskva turi pripažinti, jog pažeidė tarptautines normas, surengti derybas su Ukraina ir Jungtinėmis tautomis ir surengti dar vieną referendumą.

Opozicionieriui G.Javlinskiui nebuvo leista dalyvauti Rusijos prezidento rinkimuose 2012 m. Tąsyk Rusijos centrinė rinkimų komisija (CRK) pašalino „Jabloko“ partijos įkūrėją iš prezidento rinkimų, nes tarp jo surinktų parašų negaliojančiais pripažinta penkis kartus daugiau, nei leidžia įstatymas.

G.Javlinskis tuo metu teigė teigė, kad valdžia paprasčiausiai norėjo atsikratyti 15 tūkst. savanorių, kuriuos „Jabloko“ partija surinko prezidento rinkimams stebėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.