Puerto Rike respublikonų pirminius rinkimus laimėjo M. Rubio

Senatorius respublikonas Marco Rubio sekmadienį įtikinamai laimėjo pirminius

M. Rubio per pirminius rinkimus Puerto Rike gavo 71 procentą balsų.<br>AP nuotr.
M. Rubio per pirminius rinkimus Puerto Rike gavo 71 procentą balsų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2016, 7:38 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 12:42 PM

Puerto Riką valdo JAV, bet jis neįeina į šios valstybės sudėtį. Respublikonų partijos suvažiavime šiai teritorijai atstovaus 23 delegatai. Kaip tik jų balsus užsitikrino M. Rubio, per pirminius rinkimus Puerto Rike gavęs 71 procentą balsų. Milijardierius Donaldas Trumpas čia surinko 13 procentų balsų, senatorius Tedas Cruzas – 8 procentus, o Ohajo gubernatorius Johnas Kasichas – viso labo 1 procentą balsų.

Emigrantų iš Kubos šeimoje gimusiam M. Rubio ši pergalė – tik antroji per pirminius rinkimus. Prieš tai jis laimėjo Minesotoje. Bendroje rinkimų kampanijos įskaitoje jis užima trečiąją vietą, nusileisdamas D. Trumpui (12 pergalių) ir T. Kruzui (6 pergalės).

M. Rubio pergalę Puerto Rike galima laikyti simboline – įskaitant šios teritorijos delegatų balsus, dabar jis turi 151 balsą Respublikonų partijos suvažiavime, kuriame liepos mėnesį bus renkamas bendras jos kandidatas į JAV prezidento postą. D. Trampas jau turi 384 balsus, o T. Cruzas – 300. Kad taptų bendru partijos kandidatu, pretendentas turi gauti 1237 balsus iš 2472.

Didžiausias viltis M. Rubio deda į kovo 15-ąją, kai pirminiai rinkimai bus surengti keliose didelėse valstijose, taip pat ir jo gimtojoje Floridoje (99 delegatai), Ilinojuje (69) ir Ohajuje (66). Pirminių rinkimų šiose valstijose ypatumas yra taisyklė „nugalėtojas gauna viską“, t. y. visus delegatų balsus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.