Dantų gydytojas iš košmarų: olandas tyčia sužalojo 100 pacientų

Vienas olandas odontologas, kaip įtariama, sužalojo daugiau nei 100 Prancūzijos pacientų burnas. „Dantų gydytoju iš košmarų“ praminto vyro teismo procesas yra numatytas antradienį, skelbia „The Guardian“.

Dantų gydytojas sužalojo daugybę pacientų.<br>123rf nuotr.
Dantų gydytojas sužalojo daugybę pacientų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, BNS

2016-03-08 12:52, atnaujinta 2017-06-02 08:50

Atokiame Prancūzijos kaimelyje 51 metų olandas Jacobus van Nieropas pacientams rovė sveikus dantis ir paliko tuzinus žmonių su sulaužytais žandikauliais, pūliniais ir net kraujo užkrėtimu.

Vyras taip pat bandė išpešti daug pinigų ir iš klientų, ir iš draudimo kompanijų. Olandas yra kaltinamas žiauriu smurtavimu ir sukčiavimu. Jei vyras bus pripažintas kaltu, jam grės iki 10 metų kalėjimo bausmė ir 150 tūkst. eurų bauda.

J.Van-Nieropas į darbą buvo priimtas 2008 metais. Iš pradžių jo atvykimu labai džiaugėsi vietiniai  Šato Šinono kaimo vietovės gyventojai, nes čia itin trūko medicininių paslaugų. Vis dėlto greitai pacientai sulaukė to, ko visai nesitikėjo.

Pacientai pasakoja siaubo istorijas

65 metų Sylviane Boulesteix pas dantų gydytoją apsilankė 2012 metų kovą, kad jai būtų uždėtos dantų kabės.

„Jis man suleido septynias ar aštuonias injekcijas ir vienu metu ištraukė aštuonis dantis. Kraujas nesustabdomai tekėjo tris dienas“, – pasakojo moteris.

Kitam pacientui, 80 metų Bernardui Hugonui, po danties ištraukimo dantų gydytojas paliko „visur kabančius mėsos gabalus“.

Dar kita pacientė, į pensiją išėjusi mokytoja Nicole Martin, kuriai po siaubingos operacijos keletas dantų pradėjo pūliuoti, atviravo: „Kiekvieną kartą jis mums duodavo vadinamąjį „mažą dūrį“ ir mes užmigdavome. Kai viskas būdavo baigta, mes rasdavome kortelę su užrašu atvykti rytoj arba kitą dieną.“ 

N.Martin 2013 metų pradžioje įkūrė nukentėjusiųjų pacientų grupę. Greitai šiai grupei priklausė jau 120 narių.

Tų pačių metų birželį policija sulaikė J.Van-Nieropą, tačiau nukėlė teismo procesą. Tad olandas gruodį pabėgo iš šalies.

Ilgainiui jis buvo surastas mažame Kanados miestelyje Naujajame Bransvike ir 2014 metų rugsėjį buvo sulaikytas pagal tarptautinį arešto orderį.

Vietinės žiniasklaidos duomenimis, sulaikymo metu dantų gydytojas bandė persirėžti sau gerklę.

J.Van-Nieropas ilgai bandė išvengti sulaikymo. Pirmiausia jis slėpėsi Olandijoje, vėliau Prancūzijoje tvirtindamas, kad turi „psichologinių sutrikimų“ ir savižudiškų minčių. Ilgainiui jis buvo uždarytas į psichiatrinį pietų Prancūzijoje esančio Luaro miesto kalėjimo skyrių.

„Jis tvirtino, kad nužudė savo pirmąją žmoną, sakė esantis transseksualas, apskritai jis atrodė lyg būtų išprotėjęs“, – pasakojo N.Martin.

Olandijos policijos duomenimis, J.Van-Nieropas jau Olandijoje buvo įkliuvęs policijai dėl savo darbo, dar prieš jam išvykstant į Prancūziją.

J.Van-Nieropo teismo procesas Nevero mieste gali užtrukti iki kovo 18 dienos.

Gresia iki 10 metų kalėjimo

Olandas odontologas antradienį stojo prieš teismą Prancūzijoje dėl kaltinimų 2009–2013 metų laikotarpiu sąmoningai sužalojus daugiau nei 100 pacientų prancūzų ir sukčiavus.

Jacobus Van Nieropui gresia iki 10 metų laisvės atėmimo ir 375 tūkst. eurų bauda. Daugiau negu 50 nukentėjusiųjų siekia prisiteisti kompensacijas.

Byla bus nagrinėjama Prancūzijos vidurio rytiniame Nevero mieste, o šis procesas tikriausiai truks iki kovo 18-osios. Numatoma, kad teismas nutartį paskelbs vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.