Mergaites žudęs pedofilas norėjo sukurti požeminį vaikų miestą

Belgijos pedofilas Marcas Dutrouxas ketino „pagrobti daug vaikų“ ir sukurti „požeminį miestą“ apleistoje šachtoje, kur siekė juos įkalinti. Nusikaltėlis buvo įkalintas iki gyvos galvos už tai, kad pagrobė ir žagino šešias mergaites, o keturias iš jų nužudė, skelbia „The Telegraph“.

Šešias mergaites pagrobęs, žaginęs ir keturias iš jų nužudęs M.Dutrouxas norėjo šachtoje sukurti požeminę utopiją.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Šešias mergaites pagrobęs, žaginęs ir keturias iš jų nužudęs M.Dutrouxas norėjo šachtoje sukurti požeminę utopiją.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-09 20:18, atnaujinta 2017-06-02 04:56

Buvęs M.Dutrouxo advokatas Julienas Pierre'as atskleidė daugybę šiurpių ir žiaurių detalių apie savo kliento gyvenimą. M.Dutrouxo byla paskatino milžiniškus protestus Belgijoje ir šalies kriminalinės teisės sistemos reformas.

„Ar tu suvoki, kad niekas manęs nėra paklausęs, kodėl aš pasirinkau būtent tuos namus, tą regioną? – J.Pierre'as citavo M.Dutrouxą. – Norėjau masiškai grobti vaikus ir tada šachtoje sukurti požeminį miestą, kur vyrautų gėris, harmonija ir saugumas.“

Šiemet 59 metų sulaukęs M.Dutrouxas buvo suimtas 1996 metų rugpjūtį. Po dviejų dienų Belgijos pietvakariuose Marsinelėje esančiame name pareigūnai paslėptame rūsyje rado dvi dingusias paaugles – Laetitią Delhez ir Sabine Dardenne.

Per kelias kitas savaites kito M.Dutrouxo namo rūsyje buvo rasti aštuonmečių Julie ir Melissos kūnai. Mergaitės mirė iš bado.

Po šiurpą krečiančių atradimų Belgijos valdžia taip pat sugebėjo rasti 17-metės An Marchal ir 19-metės Efeje Lambrecks kūnus, užkastus viename iš M.Dutrouxo sodų.

Teismo metu S.Dardenne paaiškino, kad ją pagrobęs M.Dutrouxas naudojo kitą vardą ir tikino, kad ją saugojo nuo „piktų“ žmonių. Tačiau tuo metu vyras ją visą laiką lytiškai prievartavo.

Mergina taip pat pasakojo, kad M.Dutrouxas pagrobė L.Delhez, kad A.Sabine „turėtų draugę“.

L.Delhez pagrobimo metu M.Dutrouxo furgonas buvo pastebėtas žmonių iš merginos gimtojo miestelio, o tai leido suimti žiaurųjį pedofilą, kuris teisme prisipažino esantis kaltas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.