Moters dieną Rusija pasiūlė švęsti su ginklais

Rusijos televizija sugalvojo naują būdą paminėti tarptautinę moters dieną. Televizija „REN TV“ pranešė vietoj įprastų pavasarinių puokščių moteris sveikinsianti karo technika, pavadinta gėlių vardais.

Rusijos televizija ginklus pavadino gėlių vardais.<br>„REN TV“ nuotr.
Rusijos televizija ginklus pavadino gėlių vardais.<br>„REN TV“ nuotr.
Tarptautinę moters dieną minėti tinkama apranga – maskuojančio audinio kelnės ir ašarinių dujų talpa.<br>„REN TV“ nuotr.
Tarptautinę moters dieną minėti tinkama apranga – maskuojančio audinio kelnės ir ašarinių dujų talpa.<br>„REN TV“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 8:18 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 4:56 AM

Tad paskutines keletą dienų televizijos, vadovaujamos glaudžiai su Kremliumi siejamo verslininko, laidos buvo pertraukiamos 10 sekundžių animacinių vaizdo įrašu, kuriame buvo rodomi savaeigiai artilerijos pabūklai „Tulpė“ , haubicos „Akacija“ ir tankai „Hiacintas“, skelbia BBC.

„Rusijos pavasaris, Rusijos gėlės – mielosios moterys „REN TV“ jums linki linksmos Kovo 8-osios!“ – kartojo vyriškas balsas, lydimas karinių fanfarų ir būgnų dundėjimo.

Iš pažiūros nekalta „Rusijos pavasario“ frazė turi dar vieną, politinę reikšmę. Šiuo terminu nacionalistai įvardijo Rusijos kariuomenės įsiveržimą į Ukrainą 2014 metų pradžioje.

Kitame kiek ilgesniame kovo 8 dienai skirtame vaizdo įraše pasirodo jauna geltonplaukė mėlynakė moteris stambiu planu, atsakinėjanti į klausimus apie jos gyvenimo būdą. Jai nepatinka aukštakulniai bateliai, jos mėgstamiausias šuo yra vokiečių aviganis ir jos mėgstamiausias augalas – ieva.

Tuomet vaizdo klipe parodoma, jog mergina yra apsirengusi Rusijos riaušių policijos uniforma. O ievos rusiškas pavadinimas Čeremucha, kaip gali žinoti dauguma rusų, yra kitas ašarinių dujų pavadinimas.

Dauguma socialinių tinklų vartotojų į šiuos vaizdo įrašus pažvelgė su humoru.

„Rusijos televizija žino, ko nori moterys“, – rašė vienas komentatorių populiariame socialiniame tinkle „VKontakte“.

Vis dėlto populiarus Ukrainos tinklaraštininkas Igoris Bigdanas sveikinimą pasmerkė ir pavadino jį dar vienu Rusijos visuomenės sukarinimo įrodymu.

Šiems pokyčiams visuomenėje yra priskiriamas karinių konfliktų naujienų reguliavimas, madinga tampanti karinių mašinų nuoma vestuvėms, daugybė propagandinių marškinėlių su branduolinių raketų piešiniais ir specialios civilių apsaugos programa, kurios buvo atsisakyta po Sovietų Sąjungos griuvimo.

„Kas bus toliau? – klausia I.Bigdanas. – Kalėdų eglutė, papuošta granatomis ir šovinių diržais?“

Parengė Neringa Dovydaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.