Tėvai pardavė savo naujagimę, kad nusipirktų telefoną „iPhone“

Jauna pora Kinijoje nusprendė parduoti savo naujagimę internetu, o už gautus pinigus nusipirkti naują telefoną „iPhone“ ir motociklą. Tėvai vėliau buvo susekti ir areštuoti policijos, praneša „Softpedia“.

Pasak motinos, daug kas jos gimtajame mieste atiduoda vaikus užauginti kitiems.<br>123rf nuotr.
Pasak motinos, daug kas jos gimtajame mieste atiduoda vaikus užauginti kitiems.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 8:18 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 4:56 AM

Vietinė žiniasklaida praneša, kad tėvui buvo tik 19 metų, o motinos amžius neskelbiamas, nes ji yra nepilnametė. Gimus dukrelei pora nusprendė parduoti kūdikį internetu ir pradėjo ieškoti galimų pirkėjų Kinijos susirašinėjimo programoje „QQ“.

Jie gana greitai rado susidomėjusį pirkėją, kuris sakė, kad nori įsigyti kūdikį už 32 tūkst. juanių (2,3 tūkst. eurų) ir padovanoti jį savo seseriai. Tėvas ir pirkėjas iš interneto susitiko ir įvykdė sandorį. Tuomet už gautus pinigus jauna pora planavo nusipirkti keletą daiktų, tarp jų telefoną „iPhone“ ir motociklą.

Netrukus Kinijos policija susekė jaunąją porą, sulaikė juos ir pašaukė į teismą. Teisėjas nuteisė tėvą praleisti 3 metus kalėjime, o motinai buvo paskirtas dvejų su puse metų kalėjimo bausmė. Tačiau jos bausmės atlikimas buvo nukeltas, nes ji dar nebaigė mokslų. Policija tvirtina, kad tėvas kūdikį pardavė be motinos sutikimo. Tačiau motina neatrodė labai sukrėsta dėl prarasto savo kūdikio.

„Aš pati buvau įvaikinta. Beje, daugelis žmonių mano gimtajame mieste atiduoda savo vaikus užauginti kitiems žmonėms. Aš tikrai nežinojau, kad tai yra nelegalu“, – pasakojo jauna motina.

Kai pirkėjas iš interneto išgirdo, kad abu tėvai buvo sulaikyti, jis nusprendė pats pasiduoti policijai. Tačiau dar neaišku, ar jam bus skirta kalėjimo bausmė.

Labiausiai šioje istorijoje šokiruoja tai, kad teisėjas nusprendė, jog pirkėjo sesuo galės auginti kūdikį, nes dabar mergaitės tėvų finansinė padėtis yra labai sunki.

Parengė Neringa Dovydaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.