Kenterberio arkivyskupas nerimo dėl pabėgėlių nevadina rasizmu

Dėl imigracijos problemos nerimaujantys britai neturėtų būti vadinami rasistais, penktadienį sakė Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby, skelbia BBC.

Kenterberio arkivyskupas J.Welby teigė, kad dėl imigracijos problemos nerimaujantys britai neturėtų būti vadinami rasistais.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Kenterberio arkivyskupas J.Welby teigė, kad dėl imigracijos problemos nerimaujantys britai neturėtų būti vadinami rasistais.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 11:57 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:26 AM

Imigracijos problema kelia didelį nerimą britams birželio 23 d. dalyvausiantiems referendume dėl tolesnės Jungtinės Karalystės narystės Europos Sąjungoje.

ES įstatymai leidžia visiems Bendrijos piliečiams laisvai rinktis kurioje iš 28 narių šalių jie nori gyventi ir dirbti. Naujausi duomenys rodo, kad migracija į Jungtinę Karalystę iš kitų šalių pastaraisiais metais išaugo devyniais procentais.

Daugiau kaip 85 mln. narių turinčios anglikonų bažnyčios dvasinis lyderis J.Welby sakė suprantąs, kad diskusijos apie pabėgėlius ir migrantus skatina neapykantą, tačiau, pasak jo, rinkėjų nerimas dėl migracijos įtakos bendruomenei yra pagrįstas.

Interviu „The House“ žurnalui Kenterberio arkivyskupas teigė, kad neapgalvotas žmonių vadinimas rasistais yra nedovanotinas. Jo nuomone, žmonės baiminasi dėl savo darbo vietų, socialinės priežiūros ir panašių dalykų. Arkivyskupo nuomone, reikia nedelsiant atkreipti dėmesį į šias britams nerimą keliančias problemas ir jas išspręsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.