Rusija ir Kinija ragino Šiaurės Korėją laikytis JT rezoliucijos

Rusija ir Kinija penktadienį kreipėsi į Šiaurės Korėją pareikšdamos, kad jos branduolinės plėtros ambicijos yra nepriimtinos bei paragino Pchenjaną paisyti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucijos, draudžiančios balistinių raketų bandymus, skelbia „Reuters“.

Rusija ir Kinija ragino Šiaurės Korėją laikytis Jungtinių Tautų rezoliucijos, draudžiančios balistinių raketų bandymus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Rusija ir Kinija ragino Šiaurės Korėją laikytis Jungtinių Tautų rezoliucijos, draudžiančios balistinių raketų bandymus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-11 14:19, atnaujinta 2017-06-02 00:48

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergėjus Lavrovas ir Kinijos užsienio reikalų ministras Wangas Yi ėmė spausti Šiaurės Korėją po to, kai ši nepaisydama JT įspėjimų į jūrą paleido dvi trumpojo nuotolio raketas.

Pasak Wango Yi Šiaurės Korėja turėtų besąlygiškai laikytis JT rezoliucijos.

Pchenjanas turi daugybę trumpojo nuotolio raketų, o dabar šalis ėmė kurti pradėjo ilgojo nuotolio ir tarpkontinentines raketas.

Ankstyvą penktadienį Šiaurės Korėjos naujienų agentūra pranešė, kad šalies lyderis lyderis Kim Jong-unas įsakė atlikti daugiau branduolinių ginklų bandymų.

Kalbėdamas apie augančias Pchenjano branduolines ambicijas Kinijos užsienio reikalų ministras teigė, kad tokiems planams turi būti padarytas galas.

„Mes turime užkirsti kelią tolesniems branduolių ginklų kūrybai Šiaurės Korėjoje“, – sakė Wangas Yi.

Savo ruožtu S.Lavrovas sakė, kad Maskva Šiaurės Korėjos veiksmus laiko neatsakingais. Anksčiau Rusija buvo artima komunistinės Korėjos sąjungininkė, tačiau S. Lavrovo žodžiai rodo, kad laikai pasikeitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?