M. Lesino mirties paslaptis gilėja: kas naudojosi jo pasu?

Ir taip mįslinga buvusio Vladimiro Putino pagalbininko Michailo Lesino mirties istorija tapo dar keistesne. Dokumentai rodo, kad M.Lesinas – arba kažkas apsimetęs juo – iš JAV išvyko praėjus 40 dienų po jo mirties, skelbia „Kyiv Post“.

M.Lesinas, laikytas pagrindiniu Kremliaus propagandos mašinos prižiūrėtoju, buvo rastas negyvas savo viešbučio kambaryje lapkričio 5 dieną.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
M.Lesinas, laikytas pagrindiniu Kremliaus propagandos mašinos prižiūrėtoju, buvo rastas negyvas savo viešbučio kambaryje lapkričio 5 dieną.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2016, 4:00 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 10:29 PM

Rusijos naujienų agentūros RT įkūrėjas, laikytas pagrindiniu Kremliaus propagandos mašinos prižiūrėtoju, buvo rastas negyvas savo viešbučio kambaryje lapkričio 5 dieną.

Iš pradžių Rusijos žiniasklaida pranešė, kad vyras mirė dėl širdies smūgio, tačiau dabar JAV pareigūnai pranešė nustatę, kad M.Lesiną pražudė smūgis buku daiktu į galvą.

Praėjus kelioms dienoms po šio fakto paviešinimo, Rusijos opozicijos aktyvistas Aleksejus Navalnas paskelbė dokumentus, kurie rodo, jog M.Lesino pasas gruodžio 15 dieną – praėjus daugiau nei mėnesiui nuo jo mirties – pateko į JAV muitinės pareigūnų rankas Los Andželo oro uoste.

„Tai ką jie palaidojo lapkričio 13 dieną Los Andžele? – klausė opozicionierius. – Be kokiu atveju ši byla tokia keista, kad jau pasiekė lygį, kai galima sakyti: taip nutinka tik filmuose.“

Paaiškėjus, kad ant ruso kūno buvo aptikta smurto žymių, pradėta svarstyti, iš kur Rusijos žiniasklaida iš viso pasigavo mintį apie tai, kad žiniasklaidos magnatą pražudė širdies smūgis.

Dabar spėliojama, kad ši mirties priežasties versija buvo skirta tik nuslėpti tiesai, o analitikai teigia, kad M.Lesino žinios apie Kremliaus veiklą galėjo priversti su juo susidoroti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.