Rusija iki nuosprendžio nesvarstys perduoti N. Savčenko Ukrainai

N.Savčenko teismas vyksta Rostovo srities Donecko mieste.

Rusijos pareigūnai kaltina Ukrainos kariškę prisidėjus prie dviejų Rusijos žurnalistų žūties 2014 metais Luhansko srityje.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Rusijos pareigūnai kaltina Ukrainos kariškę prisidėjus prie dviejų Rusijos žurnalistų žūties 2014 metais Luhansko srityje.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2016, 1:26 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:00 PM

Taip M.Zacharova atsakė į prašymą pakomentuoti Rusijos teisingumo ministerijos pranešimą, kad gautas Ukrainos prašymas perduoti Kijevui Rusijoje kalinamus ukrainiečius.

Pasak oficialios Rusijos URM atstovės, „kad ir koks spaudimas būtų daromas Rusijos teisingumo organams, taip pat šalies visuomenės nuomonei, teismas vyks iki galo ir bus paskelbtas nuosprendis“.

Penktadienį Rusijos teisingumo ministerija pranešė, kad žinyba per mėnesį atsakys į Ukrainos prašymą perduoti jai Rusijoje nuteistus ukrainiečius.

N.Savčenko teismas vyksta Rostovo srities Donecko mieste.

Rusijos pareigūnai kaltina Ukrainos kariškę prisidėjus prie dviejų Rusijos žurnalistų žūties 2014 metais Luhansko srityje. Jie teigia, kad ji koregavo Ukrainos pajėgų artilerijos ugnį, nuo kurios žuvo rusai.

Pati N.Savčenko tai neigia. Ji taip pat tvirtina, kad prievarta buvo išvežta į Rusijos teritoriją.

Nuosprendis jos byloje turėtų būti paskelbtas kovo 21 d.

Byla – politinis klausimas

Ukrainietės advokato Iljos Novikovo nuomone, jos paleidimas dabar yra politinis ir diplomatinis klausimas.

„Visiškai nesvarbus formatas – malonė, apsikeitimas. Dabar vienintelis svarbus klausimas (yra) įtikinti Rusijos vadovybę, kad taip tęsti negalima. Jeigu jie tai supras, tai patys suras tinkamą sprendimą“, – sakė jis penktadienį, per televizijos „Inter“ laidą „Čiornoje zerkalo“.

„Norėčiau pabrėžti, kad advokatų darbas teisme faktiškai baigtas. Skelbiant nuosprendį nereikalaujama mūsų dalyvavimo. Kadangi Nadežda atsisakė teikti apeliacinį skundą, mūsų, kaip advokatų, funkcija iš esmės sumažėja tik iki ryšio su ja palaikymo“, – sakė jis.

Pasak advokato, pas N.Savčenko jau neleidžiami gydytojai ir iki nuosprendžio nebus leidžiami giminaičiai bei konsulas. „Faktiškai kamuolys perėjo į politikų ir diplomatų pusę“, – pažymėjo advokatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?