Bado streiką paskelbusi N. Savčenko „jaučiasi daug geriau“

Rusijoje teisiama bado streiką

Bado streiką paskelbusi N. Savčenko „jaučiasi daug geriau“.<br>Ria Novosti nuotr.
Bado streiką paskelbusi N. Savčenko „jaučiasi daug geriau“.<br>Ria Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2016, 6:35 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 5:41 PM

N.Savčenko ketvirtadienį vėl pradėjo gerti skystį po maždaug savaitę trukusio sauso bado streiko, kurį paskelbė protestuodama prieš prieštaringai vertinamą jos teismo procesą, sulaukusį Kijevo ir Vakarų kritikos.

„Aš šiandien ją aplankiau ir ji jaučiasi daug geriau nei anksčiau, – sakė advokatas Nikolajus Polozovas naujienų agentūrai AFP. – Ji geria vandenį ir vitaminus“.

Rusijos pietinio Donecko miesto teismas nuosprendį jos byloje turėtų paskelbti kovo 21 arba 22 dieną. Prokurorai reikalauja 34 metų kaltinamajai skirti 23 metų laisvės atėmimo bausmę.

Rusija kaltina N. Savčenko, kad ši koregavusi Kijevo pajėgų artilerijos ugnį per susirėmimus su prorusiškais separatistais 2014 metų birželį konflikto krečiamoje Rytų Ukrainoje. Per tą apšaudymą žuvo Rusijos žurnalistai Igoris Korneliukas ir Antonas Vološinas.

Ukrainietė visus kaltinimus neigia ir tikina, kad ją dar prieš minėtąjį apšaudymą pagrobė Rusijos saugumo agentai ir pervežė į Rusiją.

N.Savčenko nusprendė pradėti gerti vandenį, gavusi, kaip vėliau paaiškėjo, suklastotą Ukrainos prezidento laišką, kuriame jos buvo prašoma atšaukti bado akciją.

Ukrainietės advokatas paneigė, kad garsaus rusų pokštininko išsiųstas laiškas turėjo įtakos jos sprendimui. Jis sakė, kad vandenį jo ginamoji pradėjo gerti, teisėjui paskelbus nuosprendžio datą.

Nadiją Savčenko jos tautiečiai laiko pasipriešinimo kovos su Kremliumi simboliu; konfliktas Ukrainos rytuose nuo 2014-ųjų nusinešė daugiau kaip 9 tūkst. gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.