Netekęs darbo lietuvis emigrantas apsigyveno Anglijos miškuose

Lietuvis emigrantas Anglijoje nerado darbo ir šešis mėnesius gyveno miške prie Linkolno miesto ir maitinosi tuo, ką rasdavo atliekų konteineriuose. Jo pastatytą didžiulę palapinę vieną rytą atrado vyras, kuris netoliese vedžiojo šunį, praneša „The Linconshire Echo“.

Lietuvis būstą miške pastatė savomis rankomis.<br>„Twitter“ nuotr.
Lietuvis būstą miške pastatė savomis rankomis.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2016, 12:51 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:13 AM

Emigrantas iš Lietuvos, kuriam, britų žiniasklaidos teigimu, yra daugiau nei keturiasdešimt metų, anksčiau gyveno ir dirbo Linkolno mieste, tačiau savo darbą prarado. Neradęs kitos darbo vietos ir negavęs jokios pašalpos jis išsikraustė iš būsto ir persikėlė gyventi į mišką.

Benamių paramos centro atstovas Jonny Goldsmithas teigė, kad vyras pats savo rankomis susirentė sau pastogę ir šešis mėnesius maitinosi tuo, ką rasdavo šiukšlių konteineriuose.

„Jo palapinė buvo atokioje vietoje. Mes apskritai nebūtume apie jį sužinoję, jei mums nebūtų paskambinęs vyras, kuris vedžiodamas šunį pastebėjo palapinę ir apie tai mums pranešė“, – pasakojo J.Goldsmithas.

Socialinės tarnybos darbuotojas pasakojo, kad suręstą palapinę miške lietuvis pavertė savo namais.

„Kas kartą, kai mes jį aplankydavome, palapinė buvo vis didesnė, – sakė J.Goldsmithas. – Jis pasistatė didelę pastogę savo rankomis, naudodamas labai primityvius įrankius.“ 

Lietuviui pragyventi padėdavo pinigai, kurių jis gaudavo iš kitų socialinių tarnybų, taip pat maistas, kurio jis rasdavo miesto šiukšlių konteineriuose.

Atsižvelgiant į tai, kad vyras laukinėje gamtoje gyveno pusmetį, jo sveikatos būklė buvo puiki.

„Fiziškai jis yra visiškai sveikas. Ir tai yra neįtikėtina, atsižvelgiant į tai, kiek laiko jis praleido tame būste, – stebėjosi J.Goldsmithas. – Vis dėlto nereikėtų pamiršti, kad gyvenimas tokiomis sąlygomis gali turėti psichologinių pasekmių. Tačiau ir su tuo jis, regis, susidorojo puikiai. Jis buvo labai išradingas.“ 

Benamius remiančios organizacijos darbuotojas teigė, kad lietuvis iš pradžių atsisakydavo bet kokios pagalbos, tačiau vėliau sutiko bendrauti.

Organizacijos atstovas teigia, kad prastoje finansinėje situacijoje atsidūręs lietuvis neturėjo jokių galimybių susirasti būstą Jungtinėje Karalystėje. Todėl organizacija jam padėjo grįžti atgal į Lietuvą.

J.Goldsmithas tvirtino, kad pastaruoju metu Jungtinėje Karalystėje daugėja benamių iš užsienio šalių, kurie anksčiau čia turėjo darbus.

„Per pastaruosius 12–18 mėnesių šalyje įvyko teisinių pokyčių dėl socialinių išmokų suteikimo užsieniečiams. Kai kurie jų praradę darbus neturi ir socialinės apsaugos“, – tvirtino J.Goldsmithas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.