Bepilotė skraidyklė JAV vos nesusidūrė su „Lufthansa“ orlaiviu

Bepilotė skraidyklė vos per

Paprašyta pakomentuoti incidentą „Lufthansa“ vis dar neišsakė jokios nuomonės.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Paprašyta pakomentuoti incidentą „Lufthansa“ vis dar neišsakė jokios nuomonės.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2016, 9:07 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 7:14 AM

„Lufthansa“ reiso A380 pilotas, skridęs iš Frankfurto, pranešė, kad bepilotė skraidyklė virš lėktuvo praskrido 1 val. 30 min. vietos laiku. Tokią informaciją pateikė Federalinės aviacijos administracijos (FAA) atstovas spaudai Ianas Gregoras.

Lėktuvas skrido maždaug 1524 metrų virš žemės aukštyje, per 22 km į pietus nuo oro uosto, virš tirštai apgyventų Los Andželo priemiesčio rajonų. Lėktuvas saugiai nusileido oro uoste.

Paprašyta pakomentuoti incidentą „Lufthansa“ vis dar neišsakė jokios nuomonės.

Vietos policijai ir Los Andželo šerifui pavaldūs sraigtasparnių pilotai gavo nurodymų stebėti apylinkes ir susekti galimą bepilotės skraidyklės pasirodymą. Tačiau iki šiol nėra aišku, iš kur ji buvo paleista, ar kur nusileido, kam priklausė.

„Tai dar vienas incidentas, kurio metu galėjo nukristi orlaivis, tai visiškai nepriimtina. Vos per 60 metrų nutolusių objektų galimas susidūrimas turi dar kartą priminti apie neatsakingo bepiločių naudojimo padarinius“, – oficialiame savo pranešime nurodo senatorė Diana Fainštain (Dianne Feinstein).

Kalifornijos demokratų partija dar pernai paskelbė nutarimą, įpareigojantį FAA sukurti taisykles, nustatančias, kur ir kaip aukštai gali skraidyti bepilotės skraidyklės. Taip pat taisyklėse turi būti nurodyta, kad jose turi būti įdiegta ir programinė įranga, padedanti išvengti galimų susidūrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.