Po S. Abdeslamo arešto jo šeima atsikvėpė, Interpolas – perspėjo

[[ge:lrytas:lrytas:864315]]

Interpolas šeštadienį perspėjo, kad būtų laikomasi „papildomo budrumo sienos kontrolės“.<br>AP nuotr.
Interpolas šeštadienį perspėjo, kad būtų laikomasi „papildomo budrumo sienos kontrolės“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Mar 19, 2016, 6:49 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:11 AM

„Mohamedas Abdeslamas, su kuriuo ką tik kalbėjausi, paprašė manęs pasakyti ... šeimos vardu, kad jaučiamas palengvėjimas“, – televizijai RTBF sakė Nathalie Gallant.

„Pirmiausia dėl to, kad Salah buvo paimtas gyvas, – šeima to vylėsi. Palengvėjimas taip pat (dėl to), kad gaudynės pagaliau baigėsi, nes turite suprasti, kad šeima pastaruosius keturis mėnesius jautė nuolatinį spaudimą“, – sakė advokatė.

26 metų Salah Abdeslamas šeštadienį ryte iš ligoninės buvo nuvežtas į magistrato teismą dėl jo vaidmens per lapkričio 13-osios atakas Paryžiuje, už kurias atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ ir kurios pareikalavo 130 žmonių gyvybės.

Vienas iš jo brolių, Brahimas, per tas atakas susisprogdino ir ketvirtadienį buvo palaidotas kapinėse Briuselyje, kur laidotuvių kortežui vadovavo kitas brolis, Mohamedas.

Per laidotuves Mohamedas reporteriams pasakė: „Galite stebėti ir rašyti savo straipsnius, bet prašom iš pagarbos – jokių nuotraukų“.

N.Gallant taip pat gina Abidą Aberkaną, kuris penktadienį buvo areštuotas už tai, kad slėpė S.Abdeslamą Molenbeke, ir kuris buvo apkaltintas „dalyvavimu teroristinėje grupuotėje“ bei bėglio slėpimu.

Interpolas perspėjo

Interpolas šeštadienį perspėjo, kad būtų laikomasi „papildomo budrumo sienos kontrolės“ postuose po labiausiai ieškoto išpuolių Paryžiuje įtariamojo sulaikymo Belgijoje penktadienį.

„Belgijoje gimusio 26-erių Prancūzijos piliečio suėmimas (...) gali paskatinti bet kuriuos jo bendrininkus pamėginti pabėgti iš Europos kur nors kitur“, – sakoma, šios tarptautinės organizacijos perspėjime 190 savo narių.

Interpolas ypač pabrėžė atvejį, kai prie Paryžiaus stadiono, kur lapkritį įvyko vienas džihadistų išpuolis, buvo rastas neužpildytas Sirijos piliečio pasas. Šis pasas buvo įtrauktas į Interpolo pavogtų ir pamestų kelionės dokumentų (SLTD) bazę kaip vienas iš 1452 pavogtų paso blankų.

„Visoms šalims narėms išsiųstame pranešime patariama sustiprinti patikrą kontrolės postuose, ypač naudojantis Interpolo SLTD baze“, – nurodo Lione įsikūrusi organizacija.

„Kadangi dar per anksti svarstyti, kuria kryptimi tyrimas turi tęstis, bet kurie asmenys, susiję su Abdeslamu, nerimaus, kad jų buvimo vieta gali būti atskleista, ir mėgins pabėgti, kad išvengtų suėmimo“, – sakė Interpolo generalinis sekretorius Juergenas Stockas.

Belgija sveikintina, kad suėmė Salah Abdeslamą, bet tai tik viena didesnės dėlionės dalis“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.