Už grotų Salah Abdeslamas sugalvojo akibrokštą prokurorui

Paryžiaus atakų įtariamojo Salah Abdeslamo advokatas pranešė, kad sulaikytasis teroristas ketina imtis teisinių veiksmų prieš vieną Prancūzijos prokurorą dėl to, kad pastarasis nesilaikė konfidencialumo principo, skelbia BBC.

Paryžiaus atakų įtariamasis S.Abdeslamas ketina imtis teisinių veiksmų prieš Prancūzijos prokurorą F.Molinsą dėl konfidencialumo nesilaikymo.<br>AP nuotr.
Paryžiaus atakų įtariamasis S.Abdeslamas ketina imtis teisinių veiksmų prieš Prancūzijos prokurorą F.Molinsą dėl konfidencialumo nesilaikymo.<br>AP nuotr.
Šiuo metu S.Abdeslamas yra laikomas didelio saugumo kalėjime Briugėje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šiuo metu S.Abdeslamas yra laikomas didelio saugumo kalėjime Briugėje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 20, 2016, 3:09 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 4:30 AM

Paryžiaus prokuroras žurnalistams pasakė, kad S.Abdeslamas prisipažino norėjęs susisprogdinti lapkričio 13 dienos teroristinių išpuolių metu, tačiau paskutinę akimirką nusprendė elgtis kitaip.

„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už Paryžiaus atakas, kuriose sprogdinimų ir šaudymų metu buvo nužudyta 130 ir sužeista tuzinai žmonių.

S.Abdeslamas buvo suimtas penktadienį Belgijoje po keturių mėnesių slapstymosi nuo teisėsaugos. Policijos pareigūnai susekė teroristų tinklui priklausantį vyrą po to, kai antradienį Forė rajone vykusio reido metu viename bute rado stiklinę su jo pirštų atspaudais.

Pareigūnai rado S.Abdeslamą besislapstantį Briuselio Molenbeko rajono name, vos pusė kilometro nuo jo namų. Policijos reido metu įtariamasis buvo sužeistas kulkai pataikius į koją.

Belgijos valdžia 26-metį S.Abdeslamą apkaltino teroristiniais nusikaltimais ir ketina jį kuo greičiau išduoti Prancūzijai. Įtariamasis ketina priešintis šiam procesui, kuris gali užtrukti net iki trijų mėnesių.

S.Abdeslamo advokatas Svenas Mary teigė, kad jo klientas bendradarbiauja su valdžia.

Šeštadienį vykusioje žiniasklaidos konferencijoje Paryžiuje prokuroras Francois Molinsas atskleidė informaciją apie S.Abdeslamo pranešimą Belgijos policijai.

„Jis norėjo susisprogdinti prie stadiono „Stade de France“ ir – cituoju – jis persigalvojo“, – tvirtino F.Molinsas.

Prokuroras taip pat nurodė, kad žmonės turėtų atsargiai įvertinti visus pasisakymus, kuriuos iš pat pradžių pateiks S.Abdeslamas.

S.Mary pranešė, kad S.Abdeslamas į teismą paduos F.Molinsą dėl to, kad pastarasis tyrimo metu nesilaikė konfidencialumo principo.

Advokatas pasakojo Belgijos radijo stočiai RTBF, kad F.Molinso komentarai žiniasklaidos konferencijoje buvo „pažeidimas,  kurį padariusiojo negalima palikti nenubausto“.

Tikima, kad S.Abdeslamas iš karto po lapkritį vykusių Paryžiaus atakų pabėgo iš šalies į Briuselio Molenbeko rajoną. Šiuo metu įtariamasis yra laikomas Belgijos didelio saugumo kalėjime Briugėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.