Į laisvę išėjo senjorus viliojanti „interneto juodoji našlė“

Penktadienį iš Kanados kalėjimo buvo paleista Melissa Ann Shepard, dar vadinama „interneto juodoji našlė“. Kanados policija paskelbė, kad ši aštuoniasdešimtmetė yra pavojinga ir jos turėtų saugotis potencialios aukos – ypatingai meilės beieškantys senjorai, skelbia BBC.

Aštuoniasdešimtmetė M.A.Shephard eilinį kartą buvo paleista į laisvę. Pensininkė jau ilgus metus gundo, svaigina, apvaginėja ir žudo garbaus amžiaus vyrus.<br>Halifakso regioninės policijos nuotr.
Aštuoniasdešimtmetė M.A.Shephard eilinį kartą buvo paleista į laisvę. Pensininkė jau ilgus metus gundo, svaigina, apvaginėja ir žudo garbaus amžiaus vyrus.<br>Halifakso regioninės policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2016, 7:52 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:47 AM

Vienišas 84-metis Alexas Strategos internete ieškojo romantikos ir viename pažinčių portale susipažino su M.A.Shephard.

„Iš pradžių maniau, kad ji labai miela“, – savo namuose Floridoje A.Strategos pasakojo BBC žurnalistams.

Moteris, kuri sudarė „labai madingos ponios“ įvaizdį atvažiavo pas pensininką iš Kanados ir greitai pas jį įsikraustė. Tačiau A.Strategos greitai suvokė, jog ši garbaus amžiaus moteris tam, kad atrodytų nekalta, iš tiesų daug nuslėpė.

„Aš patekau į ligoninę, – pasakojo 84-metis. – Ji mane ten paguldė“.

Santykiai tarp A.Strategoso ir M.A.Shephard buvo viena iš priežasčių, kodėl senjorė eilinį buvo pasodinta į kalėjimą.

Apsvaigindavo vienišas aukas

Šią savaitę madingoji ponia buvo paleista iš kalėjimo, kur praleido dvejus metus, devynis mėnesius ir dešimt dienų už tai, kad Naujojoje Škotijoje naujajam savo partneriui ir kaimynui Fredui Weeksui į kavą įpylė svaigiųjų medžiagų.

Pasak teismo posėdžio dokumentų M.A.Shephard viliones pradėjo, kai pasibeldė į F.Weekso duris, pasakė, kad ji buvo vieniša ir teigė girdėjusi, jog jis taip pat vienišas.

Ši pora „susituokė“ F.Weekso svetainėje ir, nors ši santuoka niekados nebuvo įteisinta, įsimylėjėliai vis tiek išvyko į medaus mėnesį Niufaundlende.

Prokurorai nurodė, kad M.A.Shephard kelionės metu savo aukai davė dideles dozes raminamųjų, o tai nebeleido F.Weeksui vairuoti automobilio, kai porai reikėjo išsilaipinti iš kelto.

Kitą dieną F.Weeksui reikėjo sėstis į vežimėlį, jis nebegalėjo užsidėti batų ir nebežinojo, kur buvo jo mašinos rakteliai. Tačiau tik senjorui patekus į ligoninę dėl sužeidimų, patirtų iškritus iš lovos ir kai jo organizme buvo rasta svaigiųjų medžiagų, policija suvokė, kad vyksta iš tiesų kažkas keisto.

Aktorė, melagė, vagis

M.A.Shephard iš pat pradžių buvo apkaltinta kėsinimusi nužudyti žmogų, bet galiausiai buvo nubausta už „kenksmingų medžiagų sugirdymą“.

Šį mėnesį vykusio interviu metu F.Weeksas tikino norintis, kad M.A.Shepard prie jo iš viso nesiartintų.

„Ji per daug gera aktorė, – atskleidė F.Weeksas. – Ilgą laiką ji mane mulkino ir sekė savo pasakas. Viskas, ką ji man sakė buvo melas“.

A.Strategos tiki, kad „interneto juodoji našlė“ jį taip pat apsvaigino į ledu įpylusi raminamųjų vaistų. Vyras taip pat tvirtino, kad per kelias romantikos kupinas savaites pensininkė iš jo pavogė apie 20 tūkst. dolerių (17,7 tūkst. eurų).

Besisukančios kalėjimo durys

M.A.Shephard yra praleidusi penkerius metus Floridos kalėjime po to, kai 2005 metais prisipažino esanti kalta dėl septynių nusikaltimų, įskaitant dokumentų padirbinėjimą ir vagystę iš pensininkų.

A.Strategos teigė vos susipažinęs su M.A.Shephard apie ją žinojęs labai mažai ir net neįsivaizdavęs, kad ji nusikaltėlė.

1992 metais „interneto juodoji našlė“ buvo įkalinta už tai, kad nužudė savo antrąjį vyrą Gordoną Stewartą po to, kai jį apsvaigino ir du kartus pervažiavo automobiliu. Moteris teisme gynėsi, kad esa G.Stewartas ją bandė išprievartauti ir jai kalėjime teko praleisti tik dvejus iš šešerių metų.

Žurnalistė Barb McKenna pirmą kartą susitiko su M.A.Shephard 1994 metais, kai pastaroji keliavo per Kanadą ir sakė kalbas apie smurtą prieš moteris. Ji tikino, kad tai leidžia pateisinti žiaurius veiksmus, kai smurto aukos naudoja fizinę jėgą gintis nuo savo partnerių.

Gavo vyriausybės stipendiją

Nusikaltėlė taip pat buvo parodyta 1994 metų dokumentiniame filme „Kai moterys žudo“ („When Women Kill“) ir pelnė vyriausybės stipendiją, kad galėtų padėti kitoms smurto paveiktoms moterims, kaip ir ji.

1977-1991 metais M.A.Shephard kelis kartus sėdėjo kalėjime dėl daugiau nei 30 kaltinimų sukčiavimu.

„Ji galėtų savo žavesiu suvilioti net ir medį, – apie M.A.Shephard pasakojo B.McKenna. – Ji labai slidi. Kai bandydavau ją prigauti, ji iš karto sugalvodavo ką atsakyti, net jei tai būdavo aiškus melas“.

2001 metais. M.A.Shephard susituokė su savo trečiuoju vyru Robertu Friedrichu vos kelios dienos po to, kai su juo susipažino per krikščionišką pažinčių portalą. Vyras mirė 84-ių, 14 mėnesių po vestuvių ir savo naujajai žmonai paliko dešimtis tūkstančių dolerių verto turto.

R.Friedricho sūnūs teismui skundėsi, kad M.A.Shephard savo vyrą nužudė sugirdžiusi jam per didelę dozę receptinių vaistų. Jo sūnūs sugebėjo atgauti 15 tūkst. dolerių (13,3 tūkst. eurų), tačiau pati moteris niekuo nebuvo apkaltinta.

Uždraudė naudotis internetu

Sužinojusi apie 2013 metais eilinį kartą teisiamą M.A.Shephard, žurnalistė B.McKenna teigė „pasibaisėjusi“ dėl to, kaip trumpai nusikaltėlei buvo liepta sėdėti kalėjime.

„Mano pirma mintis buvo klausti, kas blogai su mūsų teisine sistema, – sakė B.McKenna. – Turbūt žmonės nesitiki, kad garbaus amžiaus ponia gali būti šaltakraujė žudikė. Ji apsimeta liūdna ir tragiška moterimi, kurios visi gaili“.

Prokurorai M.A.Shephard susaistė keliais apribojimais, įskaitant, kad ji praneštų apie santykius su vyrais ir jog policija galėtų juos informuoti apie „jos kriminalinę istoriją“.

„Interneto juodajai našlei“ taip pat draudžiama naudotis internetu ar net turėti prietaisą, kuris leidžia prie jo prisijungti. Taip pat ji privalo leisti policijai ją fotografuoti, jie ji kada nors nuspręstų keisti savo išvaizdą.

Saugokitės juodosios našlės

Halifakso policija įdėjo daug pastangų, kad žiniasklaidoje pasklistų informacija, pranešanti piliečiams, kad „jų bendruomenėje apsistojo aukšto pavojaus nusikaltėlė“, su perspėjimu, jog „buvo nustatyta didelė tikimybė, kad ji vėl nusikals“.

„Aš nemanau, kad ją reikėjo išleisti į laisvę, – perspėjimui pritarė A.Strategos. – Nežinau, kas teisėjui atėjo į galvą. M.A.Shephard buvo ir vis dar yra tikra juodoji našlė. Aš tegaliu palinkėti, kad vyrai jos saugotųsi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.