Nustatyta įtariamo teroristo S. Abdeslamo bendrininko tapatybė

[[ge:lrytas:lrytas:1518677]]

S.Abdeslamą Belgijos pareigūnai sučiupo penktadienį.<br>AP nuotr. iš archyvo
S.Abdeslamą Belgijos pareigūnai sučiupo penktadienį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-21 15:01, atnaujinta 2017-06-01 01:51

Paaiškėjo, kad bendrininkas yra 24 metų Najimas Laachraoui ir vis dar slapstosi. Pranešime teigiama, kad jis naudojosi padirbta tapatybės kortele, o DNR rastas įtariamų džihadistų tinklo namuose.

S. Abdeslamas penktadienį sučiuptas Briuselyje ir vis dar yra apklausinėjamas.

Tuo tarpu įtariamo S. Abdeslamo advokatas paneigė Belgijos žiniasklaidos pranešimus, kad įtariamasis taps informatoriumi mainais į švelnesnę bausmę.

Anot Belgijos prokurorų, praėjusių metų rugsėjį S. Abdeslamas du kartus nuomota mašina vyko į Vengrijos sostinę Budapeštą. Su įtariamuoju kartu keliavo du vyrai, naudodamiesi suklastotomis Belgijos asmens tapatybės kortelėmis. Jie buvo pasivadinę Samiru Bouzidu ir Soufiane Kayalu.

Dabar pavyko nustatyti, kad S. Kayalo tikroji tapatybė – N. Laachraoui, kai Belgijos Auvelais mieste ir Briuselio Šaerbeko rajone esančiuose namuose aptikti bendrininko DNR pėdsakai.

„Tyrimas parodė, kad S. Kayalas yra Nadžimas Laachraoui, gimęs 1991 metų gegužės 18 dieną, o 2013 metų sausį keliavo į Siriją“, – sakė prokurorai.

Belgijos policija teigė, kad kitas bendrininkas – S. Buzidas greičiausiai yra Mohamedas Belkaidas, kurį policijos snaiperis nušovė per reidą Briuselyje kovo 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.