Papasakojo, kokiomis sąlygomis kalėjime laikomas S. Abdeslamas

[[ge:lrytas:lrytas:237705]]

Suimtas Paryžiaus teroro atakų įtariamasis Salahas Abdeslamas sakė tyrėjams planavęs išpuolį Briuselyje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Suimtas Paryžiaus teroro atakų įtariamasis Salahas Abdeslamas sakė tyrėjams planavęs išpuolį Briuselyje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf., ELTA

Mar 21, 2016, 8:31 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:56 AM

„S. Abdeslamas laikomas vienutėje, kuri yra žemiau žemės lygio. Todėl jo kameroje nėra langų su grotomis, o tik lemputė palubėje. Visi baldai pritvirtinti prie grindų. Šioje patalpoje jis praleidžia 23 valandas per parą“, – rašo leidinys.

Laikraštis taip pat informuoja, kad patalpa „saikingai šildoma“. Kameroje yra televizorius, ir kalinys turi teisę paprašyti radijo imtuvo, bet tik dieną. Jam leidžiama skaityti knygas.

Tačiau įtariamasis neturi jokio ryšio su išoriniu pasauliu arba kitais kaliniais – tai viena svarbiausių jo laikymo kalėjime sąlygų.

Kameros kontrolė tokia griežta, kad net vanduo unitaze nuleidžiamas mygtuku, esančiu už jos ribų. Tai gali padaryti tik prižiūrėtojas.

Lankyti suimtąjį leidžiama tik jo advokatui.

Pagal kalėjimo režimą budintis prižiūrėtojas kas pusvalandį apžiūri kamerą per langelį duryse. Tuo metu kameroje įjungiamas papildomas neono apšvietimas.

Norint pasiekti S. Abdeslamo kamerą, reikia praeiti 13 šarvuotų durų ir trejas grotas su įvairių rūšių signalizacija.

Į Briugės kalėjimą įtariamasis buvo atgabentas kovo 19 d. iš Sen Pjero ligoninės, kur jam buvo atlikta kojos operaciją.

S. Abdeslamas buvo sužeistas per policijos operaciją Briugės Molenbeko rajone kovo 18 d. Šiuo metu sprendžiamas jo išdavimo Prancūzijai klausimas.

Planavo surengti daugiau atakų Briuselyje

Suimtas Paryžiaus teroro atakų įtariamasis Salahas Abdeslamas sakė tyrėjams planavęs išpuolį Briuselyje, sekmadienį nurodė Belgijos užsienio reikalų ministras Didier Reyndersas.

„Jis buvo pasiruošęs kažką iš naujo pradėti Briuselyje, ir galbūt taip buvo iš tikrųjų, nes mes radome daug ginklų – galingų ginklų – per pirmuosius tyrimus, taip pat aptikome su juo susijusį naują tinklą Briuselyje“, – žiniasklaida citavo D.Reynderso pasisakymą per vieną konferenciją Belgijos sostinėje.

S.Abdeslamas, kuris buvo labiausiai ieškomas žmogus Europoje, buvo sučiuptas penktadienį per dramatišką policijos reidą Briuselyje.

D.Reyndersas, kalbėdamas angliškai Briuselio forume, kasmet JAV organizuojamoje transatlantinėje konferencijoje, sakė, kad policija tebeieško įtariamųjų, susijusių su Paryžiaus atakomis, per kurias žuvo 130 žmonių.

„Esame tikri, kad dabar nustatėme daugiau negu 30 žmonių, susijusių su teroro atakomis Paryžiuje, bet (taip pat) esame tikri, kad buvo ir kitų“, – pabrėžė ministras.

Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas šeštadienį sakė žurnalistams, kad S.Abdeslamas atliko „centrinį vaidmenį“ planuojant pernai lapkričio 13-ąją įvykdytas atakas, kurių taikiniais tapo barai, restoranai ir koncertų rūmai „Bataclan“. Atsakomybę dėl tų išpuolių prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IV).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.