FTB rado būdą įsilaužti į San Bernardino žudiko telefoną

JAV Federalinis tyrimų biuras

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) teigia radęs būdą įsilaužti į išpuolį Kalifornijos San Bernardino mieste surengusio žudiko mobilųjį telefoną be bendrovės „Apple“ pagalbos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) teigia radęs būdą įsilaužti į išpuolį Kalifornijos San Bernardino mieste surengusio žudiko mobilųjį telefoną be bendrovės „Apple“ pagalbos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 7:19 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:19 AM

Patvirtina, kad JAV saugumo departamentas (DOJ) paprašė atidėti trečiadienį su „Apple“ atstovais numatytą teismo posėdį. Konfliktas tarp FTB ir „Apple“ kilo po to, kai tyrėjai rado San Bernardine išpuolį surengusio Sayeedo Farouko mobilųjį telefoną ir kreipėsi į „Apple“ prašydami išjungti telefone esančią duomenų apsaugos sistemą. Tačiau „Apple“ įsakymą vykdyti atsisakė.

S. Farukas ir jo žmona pernai gruodį įsiveržė į pagalbos neįgaliesiems centrą Kalifornijos valstijos San Bernardino mieste ir nušovė 14 žmonių. Policija nukovė įtariamuosius per susišaudymą, praėjus kelioms valandoms po to, kai šie paspruko iš nusikaltimo vietos.

Kaip skelbta anksčiau, teismas įpareigojo „Apple“ padėti FTB tyrėjams prieiti prie informacijos žudiko išmaniajame telefone. Kai kurios žuvusiųjų šeimos palaikė FTB reikalavimus. „Apple“ apskundė teismo sprendimą.

Bendrovė priešinasi tam, pareikšdama, kad paklususi FTB reikalavimams, sugriautų bendrovės klientų pasitikėjimą, o šalies vyriausybė turėtų galimybę prieiti prie bet kurio „Apple“ prietaiso turėtojo duomenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.