Brazilijos prezidentė tikina niekada neatsistatydinsianti

Brazilijos prezidentė Dilma

D.Rousseff prezidentavimui atrodo iškilusi didelė grėsmė, kai ji stengiasi atremti apkaltą, protestus, recesiją ir korupcijos skandalą, susijusį su valstybine naftos įmone „Petrobras“.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
D.Rousseff prezidentavimui atrodo iškilusi didelė grėsmė, kai ji stengiasi atremti apkaltą, protestus, recesiją ir korupcijos skandalą, susijusį su valstybine naftos įmone „Petrobras“.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2016, 9:29 AM, atnaujinta May 31, 2017, 9:11 PM

Pasiduoti neketinanti kairiųjų pažiūrų lyderė, kalbėdama prezidentūroje, kaltino savo oponentus siekiant surengti „perversmą prieš demokratiją“, kai įstatymų leidėjai yra pradėję jos apkaltos procedūrą, o demonstrantai reikalauja D.Rousseff atsistatydinimo per masinius protestus.

„Aš niekada neatsistatydinsiu. Jokiomis aplinkybėmis“, – D.Rousseff pareiškė savo šalininkų miniai.

D.Rousseff prezidentavimui atrodo iškilusi didelė grėsmė, kai ji stengiasi atremti apkaltą, protestus, recesiją ir korupcijos skandalą, susijusį su valstybine naftos įmone „Petrobras“.

Be to, jos sumanymas pasikviesti į pagalbą savo pirmtaką ir mentorių Luizą Inacio Lulą da Silvą pakrypo bloga linkme, kai Aukščiausiasis Teismas blokavo šio politiko, irgi kaltinamo korupcija, paskyrimą prezidentės administracijos vadovu.

Kitas Aukščiausiojo Teismo teisėjas antradienį atsisakė patenkinti L.I.Lula da Silvos prašymą atšaukti tą sprendimą.

Tuo tarpu dar vienas teisėjas paprašė, kad antikorupcinės tarnybos tyrėjai perduotų buvusio prezidento bylą, argumentuodamas, kad ji susijusi su žmonėmis, kuriems taikoma teisinė neliečiamybė, tokiems kaip D.Rousseff.

Visos sudėties Aukščiausiasis Teismas, kuris atnaujins darbą nuo kovo 30-osios, turėtų priimti galutinį sprendimą dėl L.I.Lula da Silvos paskyrimo, kuris suteiktų jam teisinę neliečiamybę, taikomą ministrų kabineto nariams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.