Prancūzijos premjeras: „Reikia griežtinti ES sienų kontrolę“

Prancūzijos ministras pirmininkas

Prancūzijos premjeras dar kartą paragino visoje Europoje įvesti sistemą, kuri stebėtų ir sektų skrendančių keleivių duomenis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prancūzijos premjeras dar kartą paragino visoje Europoje įvesti sistemą, kuri stebėtų ir sektų skrendančių keleivių duomenis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2016, 2:15 PM, atnaujinta May 31, 2017, 8:18 PM

Šiuo metu Europa išgyvena saugumo krizę, kai antradienį Briuselyje buvo įvykdyti išpuoliai, nusinešę daugiau nei 30 žmonių gyvybes, o per lapkričio 13 dienos kruvinas atakas Paryžiuje žuvo 130 žmonių.

Du su Paryžiaus atakomis susiję teroristai turėjo padirbtus Sirijos pasus, o keli kiti pateko į Europą apsimetę pabėgėliais.

Belgijos televizija trečiadienį pranešė, kad du Briuselyje susisprogdinę savižudžiai broliai buvo susiję su įtariamu Paryžiaus atakų vykdytoju Salahu Abdeslamu.

„Šiame etape pavyko identifikuoti per 30 su Paryžiaus atakomis susijusių teroristų. 11 iš jų negyvi, 12 laikomi uždaryti, o kitų vis dar ieškoma. Šios atakos yra organizuojamos Sirijoje... bazės, akivaizdu, yra Belgijoje ir Prancūzijoje“, – sakė M. Vallsas.

Prancūzijos premjeras dar kartą paragino visoje Europoje įvesti sistemą, kuri stebėtų ir sektų skrendančių keleivių duomenis.

Šalis taip pat pareikalavo, kad būtų įvesta keleivių duomenų įrašų (PNR) sistema, apimanti visus tarptautinius skrydžius į ir iš ES.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.