V. Putinas suteikė R. Kadyrovui dar vieną šansą

Ilgi svarstymai dėl Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo ir Vladimiro Putino santykių baigti. Rusijos prezidentas pasirašė dekretą, kuriuo kadenciją baigiantį lyderį paskyrė vykdančiu Čečėnijos Respublikos vadovu.

V.Putinas (kairėje) paskyrė R.Kadyrovą vykdančiu Čečėnijos Respublikos vadovu.<br>AFP nuotr.
V.Putinas (kairėje) paskyrė R.Kadyrovą vykdančiu Čečėnijos Respublikos vadovu.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-25 13:52, atnaujinta 2017-05-31 14:16

Prezidentas taip pat išreiškė viltį, kad Čečėnijos žmonės per rugsėjį vyksiančius regiono lyderio rinkimus įvertins, kiek dėl jų padarė R.Kadyrovas.

„Jūsų kadencija baigiasi balandžio 5-ąją. Remiantis tuo, ką padarėte per pastaruosius metus – ne tik čečėnams ir respublikoje gyvenantiems žmonėms, bet ir visai Rusijos Federacijai – šiandien aš pasirašiau dekretą, kuriuo jus skiriu vykdančiu Čečėnijos Respublikos vadovu.

Tikiuosi, kad dalyvausite rugsėjį vyksiančiuose rinkimuose“, – V.Putinas sakė R.Kadyrovui per susitikimą, kurį transliavo Rusijos televizijos.

Rusijos lyderis nepamiršo Čečėnijos vadovo ir pamokyti. Jis patarė R.Kadyrovui daugiau bendradarbiauti su kitų regionų saugumo pareigūnais.

Pastaraisiais mėnesiais kalbėta, kad santykiai tarp V.Putino ir R.Kadyrovo buvo įtempti. Pastarasis esą pernelyg įsisiautėjo ir kartu su savo armija nepaisė Kremliaus paliepimų.

Tačiau dabar, kai prezidentas pasirašė dekretą ir paragino čečėną dalyvauti rinkimuose, panašu, kad lyderiai susitaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.