Vokietijoje suimti du vyrai, galimai susiję su Briuselio ataka

Po išpuolių Briuselyje areštų būta

AFP/ Scanpix nuotr.
AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2016, 2:20 PM, atnaujinta May 31, 2017, 2:16 PM

„Spiegel“ informacija, penktadienį specialiųjų pajėgų Diuseldorfo regione suimtas vyras yra Samiras E., priskiriamas salafistų aplinkai. Jis, kaip ir Briuselio metro susisprogdinęs Khalidas al Bakraoui, 2015 metų vasarą turkų tarnybų buvo sulaikytas pasienyje su Sirija. Jie buvo įtariami norėję ten kovoti islamistų pusėje. Abu vyrai buvo išsiųsti į Amsterdamą, iš kur pateko į Turkiją.

Trečiadienio vakarą Gyseno regione buvo suimtas vyras, kurio telefone rastos dvi įtartinos SMS žinutės, rašytos Briuselio išpuolių dieną. Vienoje jų minimas Khalidas al Bakraoui. Antrąją žinutę sudaro tik vienas prancūziškas žodis „fin“ (pabaiga). Ši išsiųsta likus trims minutėms iki teroristo susisprogdinimo.

ARD informacija, 28 metų marokietį per įprastą kontrolę Gyseno geležinkelio stotyje patikrino policija. Paaiškėjo, kad vyrui draudžiama įvažiuoti į Šengeno zoną ir kad jis yra padaręs nusikaltimų Italijoje bei Vokietijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.