Dar vienas įtariamasis teroristas – ginkluotas ir pavojingas

Teroristų, susijusių su išpuoliais Briuselyje, ieškantys Belgijos ir Prancūzijos pareigūnai paskelbė dar vieno, jau penktojo įtariamojo pavardę. Pranešama, kad įtariamasis – 28 metų Naimas al-Hamedas. Iš Sirijos kilęs teroristas, kaip pranešama, yra labai pavojingas ir greičiausiai ginkluotas, rašo Belgijos žiniasklaida.

Belgijos pareigūnai seka teroristų pėdsakais.<br>AP nuotr.
Belgijos pareigūnai seka teroristų pėdsakais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2016, 7:51 AM, atnaujinta May 31, 2017, 1:04 PM

Be to, yra įtariamų, kad N. al-Hamedas gali būti susijęs ir su praėjusių metų lapkritį įvykdytais teroristiniais išpuoliais Prancūzijos sostinėje Paryžiuje.

N. al-Hamedo pavardė atsidūrė prie jau anksčiau skelbtų keturių įtariamųjų, susijusių ir įvykdžiusių teroristinius išpuolius Belgijos sostinėje, kur žuvo daugiau nei 30 žmonių ir apie 250 buvo sužeista: Mohamedo Abrini, Najimo Laachraoui ir brolių Khalido ir Ibrahimo El Bakraoui

Tuo tarpu Prancūzijos spauda skelbia, kad vienas iš Briuselio oro uoste susisprogdinusių mirtininkų – Ibrahimas El Bakraoui buvo patekęs į JAV kovos su terorizmu stebėsenos sąrašą dar prieš lapkričio mėnesį Paryžiuje įvykdytas kruvinas atakas, informuoja agentūra AFP.

Jaunesnis savižudžio brolis, Melbeko metro stotyje susisprogdinęs Khalidas El Bakraoui, į stebėsenos sąrašą įtrauktas „iškart po išpuolių Paryžiuje“.

Antradienio išpuoliai Briuselio oro uoste ir metro stotyje pražudė 31 ir sužeidė dar 300 žmonių. Atsakomybę už išpuolius prisiėmė „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė.

Oro uoste susisprogdinęs I. el Bakraoui liepos mėnesį buvo išsiųstas iš Turkijos į Nyderlandus, kai birželį vyrą netoli Sirijos sienos suėmė Turkijos valdžios institucijos.

Dar prieš kruvinas antradienio atakas abu broliai buvo žinomi policijai dėl jiems iškeltų baudžiamųjų bylų, susijusių su automobilių grobimu, apiplėšimais ir susišaudymų su policija.

Broliai buvo žinomi JAV ir įrašyti į Amerikos teroristų duomenų bazes. K. el Bakraouibuvo ieškomas pagal išduotą tarptautinį arešto orderį dėl terorizmo gruodį.

Belgija šiuo metu patiria didelį spaudimą dėl daugybės klaidų. Europoje kyla klausimai, ar galėjo būti užkirstas kelias antradienio atakoms Briuselyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.