Žiniasklaida: sulaikytas trečias oro uosto išpuolio rengėjas

Belgijos federalinė prokuratūra šeštadienį pranešė pateikusi kaltinimus dviems įtariamiems teroristams, skelbia „Reuters“. Vienas iš jų gali būti trečiasis asmuo, apsirengęs baltai ir dėvintis skrybėlę, kurį kartu su Ibrahimu el-Bakraoui ir Najimu Laachraoui užfiksavo Briuselio oro uosto kameros. 

Policija ilgai negalėjo nustatyti baltai apsirengusio vyro tapatybės.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Policija ilgai negalėjo nustatyti baltai apsirengusio vyro tapatybės.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Belgijos pareigūnai tęsia įtariamųjų medžioklę.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Belgijos pareigūnai tęsia įtariamųjų medžioklę.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Manoma, kad sulaikytasis F.Cheffou yra trečiasis išpuolį oro uoste rengęs teroristas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Manoma, kad sulaikytasis F.Cheffou yra trečiasis išpuolį oro uoste rengęs teroristas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 26, 2016, 1:20 PM, atnaujinta May 31, 2017, 12:29 PM

Vyras, žinomas kaip Faycalas Cheffou buvo apkaltintas dalyvavimu teroristinės grupuotės veikloje, teroristinėmis žmogžudystėmis ir mėginimu nužudyti.

Šis įtariamasis ketvirtadienį buvo sulaikytas netoli prokuratūros. Per kratą jo namuose nebuvo rasta jokių ginklų. 

„Le Soir“ skelbia, kad F.Cheffou yra tas pats skrybelėtas vyras, kuris buvo užfiksuotas Zaventemo oro uosto vaizdo kamerų prieš išpuolį antradienį. Policija šių pranešimų kol kas nepatvirtino. 

Antrasis asmuo, įvardytas kaip Aboubakaras A., taip pat sulaukė kaltinimų dalyvavimu teroristinės grupuotės veikloje.

Belgijos pareigūnai po antradienį Briuselio oro uoste ir metro įvykdytų teroro išpuolių surengė kelis reidus, per kuriuos suimta daugiau įtariamųjų, susijusių su sprogdinimais.

Sprogdinimai mieste pražudė 31 žmogų ir sužeidė dar mažiausiai 300 žmonių.

Daugiau suėmimų

Faycalas C. buvo vienas iš šešių asmenų, suimtų per tris atskirus policijos reidus ketvirtadienio vakarą, yra pirmasis, kuriam bus pateikti kaltinimai dėl antradienį Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje įvykdytų sprogdinimų, per kuriuos žuvo 31 žmogus, sužeista apie 300.

Antrasis įtariamasis – Rabah N. – yra siejamas su sužlugdytu sąmokslu surengti išpuolį Prancūzijoje. Jam pateikti kaltinimai dėl dalyvavimo teroristinėje veikloje.

Trečiam vyrui buvo pateikti panašūs kaltinimai. Tuo tarpu vienas įtariamasis, kuris buvo suimtas penktadienį pašautas į koją Scharbeko rajone, liks areštuotas dar parą, kol atliekamas tyrimas.

Uždarytas oro uostas 

Briuselio oro uostas nebus atidarytas iki antradienio, nes jame įrengiamos naujos saugumo priemonės, atliekamas remontas išvykimų salėje, kurią anksčiau šią savaitę apgriovė sprogimas, paskelbė šeštadienį oro uostas.

„Keleiviniai skrydžiai iš Briuselio oro uosto nebus atnaujinti iki antradienio, kovo 29 dienos“, – sakoma Zaventemo oro uosto pranešime.

„Briuselio uoste pradedama rengtis iš dalies atnaujinti keleivinius skrydžius ir įgyvendinti naujas saugumo priemones, numatytas Belgijos oro uostams, kaip nusprendė federalinė vyriausybė“, – pažymima pranešime.

Velykų savaitgalis paprastai būna judriausias metų laikotarpis, kai tūkstančiai švenčiančiųjų skrenda iš Briuselio į įvairiausias pasaulio vietas.

Po teroro išpuolių pervežimų oro transportu bendrovės perkėlė skrydžius į kitus šalies oro uostus ar net kitas valstybes, kaip Olandija ir Vokietija.

Pigių skrydžių pradininkė „Ryanair“ Briuselio skrydžius perkėlė į Šarlerua, maždaug valanda kelio į pietus nuo Belgijos sostinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda