Dar trims vyrams pateikti kaltinimai dėl išpuolių Briuselyje

Belgijos prokurorai šeštadienį

Belgijos prokurorai šeštadienį pranešė dar trims vyrams pateikę oficialius kaltinimus dėl teroristinių savižudžių išpuolių Briuselio oro uoste ir metro šios savaitės pradžioje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Belgijos prokurorai šeštadienį pranešė dar trims vyrams pateikę oficialius kaltinimus dėl teroristinių savižudžių išpuolių Briuselio oro uoste ir metro šios savaitės pradžioje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2016, 9:21 AM, atnaujinta May 31, 2017, 11:33 AM

Į kalėjimą iki teismo pasodintas Faycal Cheffou, kuris suimtas dar ketvirtadienį dėl įtarimų dalyvavus teroristinės grupės veikloje ir įvykdžius žudymus. Jo namuose policijos pareigūnai atliko kratą, tačiau ginklų ar sprogmenų nerado.

Belgijos spauda praneša, kad F. Cheffou yra trečiasis Briuselio oro uosto išplatintame vaizdo įraše matomas vyras – jis buvo apsivilkęs baltu drabužiu ir užsidėjęs kepurę. Vyras užfiksuotas einantis su kitais dviem oro uosto savižudžiais sprogdintojais.

Policija šį vyrą apibūdino kaip vietos aktyvistą, žinomą dėl bandymų kurstyti prieglobsčio prašytojus ir benamius prisijungti prie radikaliojo islamo.

Kiti du įtariamieji, kuriems pateikti kaltinimai dėl veiklos teroristinėje grupėje, identifikuojami kaip Rabas N. ir Aboubakaras A. Jie taip pat suimti dar ketvirtadienį.

Mažiausiai parai penktadienį suimtas dar vienas vyras, pristatomas kaip Abderamanas A., kurį Belgijos policija pašovė Briuselio tramvajaus stotelėje.

Sekmadienį Italijos policija pranešė suėmusi alžyrietį, ieškomą Belgijos teisėsaugos pareigūnų. Jis įtariamas padėjęs keliauti nelegaliems migrantams, siejamiems su praėjusio metų lapkričio mėnesio atakomis Paryžiuje.

Pareigūnai spėja, kad tiek Briuselio, tiek Paryžiaus išpuoliai, per kuriuos žuvo apie 130 žmonių, buvo suplanuoti Belgijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.