Nusikaltimas, sukrėtęs Lenkiją: apakinti meilės nužudė tėvus

Du Lenkijos abiturientai, kurių santykiams prieštaravo tėvai, nusprendė jų atsikratyti ir vieną naktį subadė juos peiliu. Dabar kruvinieji Lenkijos Romeo ir Džuljeta už savo poelgį ilgam sės už grotų.

Lenkai abiturientai Zuzanna (dešinėje) ir Kamilis (antras iš kairės) pašiurpino šalį žiauriu vaikino tėvų nužudymu.
Lenkai abiturientai Zuzanna (dešinėje) ir Kamilis (antras iš kairės) pašiurpino šalį žiauriu vaikino tėvų nužudymu.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

Mar 30, 2016, 6:49 AM, atnaujinta May 31, 2017, 5:24 AM

Abiturientų Zuzannos M. ir Kamilio N. įvykdyta dviguba žiauri žmogžudystė prieš pusantrų metų sukrėtė Lenkiją ir Europą.

Iš inteligentiškų ir pasiturinčių šeimų kilę įsimylėjėliai Rakoviskos gyvenvietėje netoli Liublino miesto peiliais užbadė Kamilio N. tėvus, nes jie prieštaravo poros draugystei.

Nusikaltimas didžiulio atgarsio sulaukė dar ir todėl, kad žmogžudystę inicijavusi Zuzanna M. buvo laikoma talentinga poete: prieš kelis mėnesius mergina buvo išleidusi kritikų puikiai įvertintą poezijos knygą.

O iškart po nužudymo Zuzanna M. dalyvavo poezijos vakare Krokuvoje: būtent ten policininkai ir areštavo abu jaunuolius.

Dabar du įsimylėjėliai sulaukė bausmės.

Lenkijos aukščiausiasis teismas neseniai atmetė apeliacinį žudikų skundą ir paliko galioti jiems skirtą maksimalią bausmę – kalėti po 25 metus.

Įkvėpė siaubo filmai

Per teismą paaiškėjo, kad kraupią tėvų žmogžudystę jaunuoliai suplanavo žiūrėdami siaubo bei kriminalinius filmus Zuzannos M. namuose.

Kadangi merginos motina, literatūros profesorė, keturioms dienoms išvykdavo dėstyti į universitetą kitame mieste, duktė tą laiką leisdavo neprižiūrima.

Po nesėkmingų bičiulysčių su vyresniais vaikinais Zuzanna M. ėmė draugauti su licėjaus klasės draugu Kamiliu N., jis merginą aklai įsimylėjo.

Abituriento tėvai – rusų kalbos mokytoja bei pasienio tarnybos komendantas – iš visų jėgų priešinosi šiai draugystei.

Mat Zuzanna M. ne tiktai praleisdavo pamokas, konfliktuodavo su mokytojais, rūkė, vartojo narkotikus, bet ir neslėpė esanti biseksuali. Be to, jai buvo iškelta baudžiamoji byla dėl lytinio 14-metės paauglės išnaudojimo.

Iki tol gerai mokęsis ir tėvų bei mokytojų klausęs Kamilis N. pasidavė Zuzannos M. įtakai ir taip pat ėmė nelankyti pamokų, įniko į narkotikus.

Jaunuoliai ištisas dienas diskutuodavo apie meną, filosofiją ir žiūrėdavo Zuzannos M. mėgstamas žudynių scenas filmuose.

Mėgstamiausias merginos veikėjas buvo aktoriaus Christiano Bale’o įkūnytas verslininkas Patrikas Beitmanas iš filmo „Amerikos psichopatas“ („American Psycho“), kuris iš nuobodulio žudė benamius ir prostitutes.

Alibi – poezijos vakaras

Tarsi juokais Zuzanna M. kartą prasitarė, kad jų gyvenimas taptų daug lengvesnis, jei Kamilio N. tėvai žūtų avarijoje ar kas nors juos nužudytų.

Įsimylėjėliai netrukus pradėjo fantazuoti, kad tada už du milijonus zlotų (470 tūkst. eurų) parduotų Kamilio N. tėvų namą, keletą metų pasilinksmintų viešbučiuose įvairiose pasaulio šalyse, o paskui nusipirktų butą ir laimingai gyventų.

Po kelių savaičių šios fantazijos pavirto realiu planu.

Jaunuoliai nusipirko specialius žvejų drabužius, kad lengviau galėtų nusiplauti kraują. Nežinodami, kaip nelegaliai įsigyti pistoletą, žudyti tėvus jie nusprendė peiliais, kuriuos iš savo namų paėmė mergina.

Įvykdyti nusikaltimą pora nusprendė Zuzannos M. poezijos vakaro išvakarėse, tikėdamasi, kad tai bus puikus alibi.

Tėvams pasakę, kad vyksta į Krokuvą, jaunuoliai iš tiesų nuvyko į roko koncertą Varšuvoje, ten paprašė bičiulio, kad nuvežtų iki Kamilio N. tėvų, o vėliau ir iki Krokuvos, kur vyko poezijos vakaras.

Žudikai savo darbą įvykdė vėlyvą naktį: sūnus kartu su savo mergina tėvus puolė badyti peiliais, kai šie buvo kietai įmigę.

Kamilis N. sužeistą motiną vėliau vijosi iki pat kiemo ir čia jai perpjovė gerklę, kad ji nebepaspruktų.

Po to nubėgo į miegamąjį padėti mylimajai susidoroti su tėvu, kuris net po daugybės dūrių bandė gintis ir šauktis pagalbos.

Sūnus išpjovė dalį tėvo peties, kad paslėptų Zuzannos M. dantų paliktą žymę, kurią ji paliko įkandusi vyrui per grumtynes.

Neturėjo seksualinio ryšio

Jaunuolius tyrę psichologai nustatė, kad abu jaunuoliai yra pakaltinami, tačiau narcizai ir psichopatai.

Paaiškėjo, kad mylimieji seksualiai beveik nebendravo – juos labiau siejo intelektualinis ryšys. Pora jautė panieką neturtingiems ir mažiau išprususiems žmonėms. Psichologų teigimu, jie abu – labai išlepinti egoistai.

Zuzanna M. net draugų akivaizdoje mamai liepdavo nešdintis iš jos akių, o savo eilėse rašydavo, kad nekenčia kvailių ir vieną dieną porą idiotų pati užbadys.

Mergina iš pradžių siūlė savo mylimajam užmušti jos motiną, bet vėliau persigalvojo, nes vaikino tėvų sukauptas turtas buvo didesnis.

Kamilį N. motina taip pat buvo be galo išlepinusi ir kartu su močiute beveik sudievinusi. Vaikinas buvo vienturtis, nes moteris daugiau vaikų pagimdyti negalėjo dėl ligos.

Jaunas lenkas niekada nedirbo jokio fizinio darbo ir buvo įpratęs tiktai įsakinėti kitiems, todėl kai tėvai paprieštaravo jo draugystei su Zuzanna M., Kamilis N. įsižeidė.

Zuzanna M. nuo pat vaikystės skaudžiai išgyveno tėvo trūkumą – jis šeimą paliko dukteriai dar net negimus. Mergaitė iš pradžių nuolatos prašydavo aplankyti gretimame mieste gyvenantį tėvą, o vėliau jį išbraukė iš atminties.

Pasak psichologų, tai, kad Zuzanna M. pati pasisiūlė užmušti Kamilio N. tėvą, liudija, kad tokiu veiksmu ji tartum siekė atkeršyti savajam.

Net per teismą Zuzanna M. neatgailavo dėl savo poelgio, neatsiprašė savo vaikino senelių ir toliau elgėsi įžūliai.

O Kamilis N. per teismą jautėsi sugniuždytas, net nesugebėjo pažiūrėti artimiesiems į akis. Seneliai atėmė iš vaikino paveldėjimo teisę: atlikęs bausmę kalėjime vaikinas negaus jokio tėvų užgyvento turto.

Kamilis N. nutraukė santykius su Zuzanna M. ir nusprendė neakivaizdiniu būdu siekti aukštojo mokslo.

Mergina toliau rašo eilėraščius ir tikisi tapti žinoma poete.

Tėvus nužudžiusio vaikino absoliučiai niekas nelanko, o pas Zuzanną M. kas savaitgalį atvažiuoja motina, nors duktė ir planavo ją nužudyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu