S. Miloševičiaus parankinis išgirdo JT teismo nuosprendį

Jungtinių Tautų teismas paskelbė nuosprendį Serbijos nacionalistui Vojislavui Šešeljai, kuris buvo kaltinamas vykdęs karo nusikaltimus ir etninį valymą per paskutiniojo praėjusio amžiaus dešimtmetį vykusį Balkanų karą.

V.Šešelja buvo kaltinamas padėjęs vykdyti etninį Serbijos valymą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
V.Šešelja buvo kaltinamas padėjęs vykdyti etninį Serbijos valymą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 12:31 PM, atnaujinta May 31, 2017, 1:05 AM

Jam buvo pateikti trys kaltinimai nusikaltimais žmogiškumui ir šeši kaltinimai dėl karo nusikaltimų už Bosnijoje, Kroatijoje ir Serbijos provincijoje vykdytą etninį valymą.

Tačiau tribunolas atmetė visus devynis jam pateiktus kaltinimus. V.Šešelja paskelbtas nekaltu dėl persekiojimo, žmogžudystės, kankinimo, deportacijos, miestų niokojimo, religinių objektų naikinimo ir privačios bei viešos nuosavybės nusavinimo. 

Hagoje vykusiame teismo posėdyje V.Šešelja nedalyvavo. 2014 metais jis buvo paleistas į laisvę dėl nepagydomo vėžio diagnozės, o nuo tada pradėjo aktyviai dalyvauti Serbijos politikoje ir protestuoti besipriešindamas teismo nutarimams.

Nepaisydamas savo prastos sveikatos serbas pastaruoju metu spėjo pasirodyti keliuose realybės šou, per kuriuos degino ES ir NATO vėliavas.

Serbijos prezidento Slobadavo Miloševičiaus valdymo metu V.Šešelja užėmė vicepremjero pareigas.

Dešimtys tūkstančių musulmonų ir kroatų privalėjo palikti savo namus, kai juos išvarė specialios vicepremjero sukurtos sukarintos grupuotės.

V.Šešelja, kaip ir neseniai Tarptautinio teisingumo teismo nuteistas kitas serbas Radovanas Karadžičius, teisme atstovavo pats sau ir nesikreipė dėl gynėjo paslaugų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.