Belgija išduos Prancūzijai S. Abdeslamą

Belgijos pareigūnai

Belgijos tyrėjai taip pat galės apklausti S.Abdeslamą Prancūzijoje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Belgijos tyrėjai taip pat galės apklausti S.Abdeslamą Prancūzijoje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 9:09 AM, atnaujinta May 30, 2017, 10:36 PM

S.Abdeslamas, vienintelis gyvas likęs įtariamasis po lapkritį Paryžiuje įvykdytų atakų, nusinešusių 130 žmonių gyvybių, buvo suimtas Briuselyje kovo 18-ąją, po keturis mėnesius trukusio slapstymosi, kai jis buvo laikomas ieškomiausiu žmogumi Europoje.

Praėjus keturioms dienoms po jo arešto Belgijos sostinei smogė koordinuoti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IV) sprogdinimai oro uoste ir vienoje metropoliteno stotyje, kuriuos įvykdė mirtininkai, palaikę ryšius su S.Abdeslamu ir Paryžiaus atakas įvykdžiusia grupe.

S.Abdeslamo advokatas sakė, kad jo 26 metų klientas sutiko būti perkeltas į Prancūziją pagal Europos arešto orderį, atveriantį galimybę jo paspartintai ekstradicijai.

„Salahas Abdeslamas nori, kad taptų žinoma, jog jis nori bendradarbiauti su Prancūzijos tarnybomis. Tai žodžiai, kurie, kaip jis norėjo, turi tapti žinomi“, – teisininkas Cedricas Moisse'as sakė žurnalistams Briuselyje.

Jo perdavimas Prancūzijai turėtų įvykti „per 10 dienų“, sakė Prancūzijos teisingumo ministras Jeanas-Jacques'as Urvoasas.

Belgijos tyrėjai taip pat galės apklausti S.Abdeslamą Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.