Sirijos išminuotojai Palmyros mieste nukenksmino 1,2 tūkst. minų

Sirijos kariuomenės inžinierių

Sirijos kariuomenės inžinierių dalinio leitenantas Qassenas Shpibas penktadienį sakė, kad Palmyros mieste nukenksminta 1,230 minų.<br>Sputnik nuotr.
Sirijos kariuomenės inžinierių dalinio leitenantas Qassenas Shpibas penktadienį sakė, kad Palmyros mieste nukenksminta 1,230 minų.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 11:21 AM, atnaujinta May 30, 2017, 9:52 PM

„Mes jau įgijome patirties, bet šiuo metu susiduriame su didele problema – namų ir butų išvalymu, kur kovotojai paliko savižudžių diržus ir sprogmenis. Laukiame Rusijos kolegų pagalbos. Įėjimas į miestą visiškai užminuotas, kas yra labai netikėta. Teroristai iškasė asfalte duobes, įdėjo minas ir tada užbetonavo jas“, – kalbėjo K. Shpibas.

Ekspertai iš dviejų grupių jungtinio tarptautinio Rusijos ginkluotųjų pajėgų išminavimo centro padalinio išsiųsti į Siriją kovo 30 ir 31 dienomis. Jie atliks humanitarinio infrastruktūros ir istorinėse miesto vietose išminavimo darbus. Remiantis pirminiais duomenimis, Rusijos ekspertai turės nukenksminti minas daugiau nei 180 hektarų plote.

Anksčiau skelbta, kad apie 100 Rusijos išminuotojų vykdys išminavimo operaciją Sirijos Palmyros mieste, kuri truks mažiausiai kelis mėnesius. Rusijos kariuomenė nuo minų valys ne tik istorinę miesto dalį, bet ir gyvenamuosius rajonus ir kelius į Palmyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.