Į Vokietiją atvyksta pirmosios sirų pabėgėlių grupės

[[ge:lrytas:lrytas:1474002]]

Sirų pabėgėliai atvyko į Vokietiją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sirų pabėgėliai atvyko į Vokietiją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Apr 4, 2016, 2:12 PM, atnaujinta May 30, 2017, 1:37 PM

Į šiaurinį Hanoverio miestą buvo atskraidinti 16-a prieglobsčio prašytojų, kurie išvežti į pabėgėlių centrą, esantį už maždaug 140 kilometrų.

Antroji grupė sirų į Hanoverį atskrido apie vidurdienį.

Federalinio migracijos ir pabėgėlių biuro atstovė, pageidavusi neviešinti savo vardo, paprašė žurnalistų gerbti prieglobsčio prašytojų – trijų šeimų – privatumą.

AFP žurnalistas pranešė tarp atvykusiųjų matęs penkis vaikus.

„Visa tai labai nauja, labai sudėtinga, – sakė biuro atstovė. – Jie keliavo labai ilgai.“

Atvykusius sirus pasitiko ir vienas protestuotojas, kuris laikė plakatą su užrašu: „Prašau, bėkite toliau, pabėgėliai čia nepageidaujami“.

Praėjusį mėnesį Ankaros ir ES sudarytame susitarime numatyta, kad už kiekvieną migrantą, grąžinamą į Turkiją iš Bendrijos narės Graikijos, kuri pastaraisiais mėnesiais susidūrė su didžiausiu jų antplūdžiu, Europa priims po vieną pabėgėlį sirą.

Susitarimas numato, kad visi neteisėti migrantai, patekę į Graikijos salas po kovo 20 dienos, gali būti sugrąžinti į Turkiją, nors raginama kiekvieno jų atvejį nagrinėti individualiai.

Pirmadienį paryčiais pagal šį susitarimą, kurį dėl etinių priežasčių griežtai kritikuoja žmogaus teisių aktyvistai, iš Graikijos į Turkiją buvo išsiųsta pirmoji migrantų grupė.

Pernai Vokietija įsileido rekordiškai daug – 1,1 mln. – migrantų ir pabėgėlių, o kanclerė Angela Merkel smarkiai spaudžiama pažaboti jų antplūdį.

Vokiečių pareigūnai sakė, jog Berlynas tikisi, kad kitos Bendrijos narės nuo pirmadienio pradės priimti pabėgėlius pagal susitarimą su Turkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.