Graikijoje įstrigę migrantai reikalauja laisvės

Dešimtys Graikijos Lesbo saloje

Nuo pirmadienio įsigalioja į Europą per Turkiją atvykusių nelegalių migrantų grąžinimo mainais į pabėgėlius iš Sirijos schema.<br>AP asociatyvi nuotr.
Nuo pirmadienio įsigalioja į Europą per Turkiją atvykusių nelegalių migrantų grąžinimo mainais į pabėgėlius iš Sirijos schema.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2016, 1:58 PM, atnaujinta May 30, 2017, 10:48 AM

Protestuotojai buvo tarp tūkstančių kitų iš Turkijos į salą atvykusių migrantų, tačiau jie liko įkalinti saloje pagal naują Europos Sąjungos (ES) ir Ankaros susitarimą.

Lesbos saloje esančioje spygliuota tvora apjuostoje Morijos stovykloje protestuojantys migrantai iškėlė plakatus su užrašais „Mes norime laisvės!“ ir „Jei norite, nužudykite mus“.

Nuo pirmadienio įsigalioja į Europą per Turkiją atvykusių nelegalių migrantų grąžinimo mainais į pabėgėlius iš Sirijos schema. Nelegalūs migrantai į teisėtus pabėgėlius turi būti keičiami pagal principą „vienas į vieną“.

ES lyderių nuomone, ši schema leis sužlugdyti migrantų vežėjų, užsiimančių pavojingu žmonių gabenimu per Egėjo jūrą, „verslą“. Pasak ES politikų, migrantai nebebus suinteresuoti nelegaliai vykti į Europą, jeigu norės iš Turkijos teritorijos paduoti teisėtą prašymą suteikti prieglobstį. Taip tikimasi sumažinti migrantų, vykstančių iš Turkijos per Egėjo jūrą į Graikiją, o iš ten – į kitas ES šalis, skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.