H. Chavezas Ispanijos kairiesiems sumokėjo 7 mln. eurų

Buvęs Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas (1954-2013) sumokėjo 7 milijonus eurų

Praėjusių metų gruodį per parlamento rinkimus „Podemos“ užėmė trečiąją vietą ir gavo 69 iš 350 mandatų Deputatų Kongrese (žemieji rūmai).<br>AP asociatyvi nuotr.
Praėjusių metų gruodį per parlamento rinkimus „Podemos“ užėmė trečiąją vietą ir gavo 69 iš 350 mandatų Deputatų Kongrese (žemieji rūmai).<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2016, 12:30 PM, atnaujinta May 30, 2017, 11:07 AM

Leidinio duomenimis, yra oficialus 2008 metų dokumentas, kurį pasirašė buvęs Venesuelos finansų ministras Rafaelis Isea, o aprobavo pats H. Chavezas. Jame kalbama apie 7 milijonų eurų skyrimą „Bolivaro politinėms jėgoms Ispanijoje kurti“. Pažymima, kad lėšos buvo pervestos per Politinių ir socialinių tyrimų centro fondą ir skirtos dabartiniam „Podemos“ generaliniam sekretoriui Pablo Iglesias.

Ši partija jau ne pirmą kartą kaltinama paramos iš užsienio gavimu. Šių metų kovą Ispanijos audito rūmai pareiškė tirsią galimą šalies kairiųjų jėgų finansavimą. „Podemos“ atstovai neigė savo kaltę ir pareiškė, kad nebijo tyrimo.

Praėjusių metų gruodį per parlamento rinkimus „Podemos“ užėmė trečiąją vietą ir gavo 69 iš 350 mandatų Deputatų Kongrese (žemieji rūmai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.