Svarbioje kovoje Viskonsine – smūgis Donaldui Trumpui

Teksaso senatorius Tedas Cruzas laimėjo reikšmingą pergalę prieš savo

D.Trumpo kampanija ėmė šlubčioti.<br>AP nuotr.
D.Trumpo kampanija ėmė šlubčioti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Apr 6, 2016, 7:06 AM, atnaujinta May 30, 2017, 8:59 AM

T.Cruzas, laimėjęs daugumą iš 42 šios valstijos respublikonų delegatų balsų, dar labiau apsunkino D.Trumpo pastangas užsitikrinti 1 237 delegatų paramą, kuri yra būtina siekiant būti automatiškai išrinktam partijos kandidatu per liepą vyksiantį Respublikonų partijos suvažiavimą.

„Šį vakarą pasiekėme esminį posūkį. Tai vienijantis šūkis“, – sakė T.Cruzas savo džiūgaujantiems remėjams Milvokyje netrukus po to, kai jį sveikindamas apkabino Viskonsino gubernatorius Scottas Walkeris, kuris buvo vienas iš T.Cruzo varžovų, tačiau perėjo į jo pusę pasitraukęs iš kovos.

Demokratų favoritė Hillary Clinton irgi antradienį pralaimėjo senatoriui Bernie Sandersui, tačiau pralaimėjimas Viskonsine yra kur kas skaudesnis garsenybei milijardieriui, kurio kampanija dar visai neseniai atrodo nesugniuždoma, tačiau pastaruoju metu ėmė šlubčioti po D.Trumpo kontroversiškų pareiškimų apie abortus, T.Cruzo žmoną ir NATO.

„NBC News“ ir „Fox News“ skaičiavimais, B.Sandersas 57 proc. balsų prieš 43 proc. laimėjo dar vienus pirminius rinkimus, įveikęs savo varžovę per jau šešis iš pastarųjų septynių balsavimų ir dar kartą pademonstravęs, kad jo užsimojimas mesti iššūkį buvusiai valstybei sekretorei nėra tuščias pažadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.