„Panamos dokumentai“ iš posto išvertė Austrijos banko vadovą

Vieno iš dviejų „Panamos dokumentuose paminėtų Austrijos bankų – hipotekos banko „Hypo

Žurnalistinis tyrimas, paremtas nutekinta Panamos teisinės bendrovės „Mossack Fonseca“ medžiaga, parodė, kad jis buvo susijęs bent su penkiomis lengvatinio apmokestinimo bendrovėmis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Žurnalistinis tyrimas, paremtas nutekinta Panamos teisinės bendrovės „Mossack Fonseca“ medžiaga, parodė, kad jis buvo susijęs bent su penkiomis lengvatinio apmokestinimo bendrovėmis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-07 13:48, atnaujinta 2017-05-30 04:25

Kaip skelbiama, M. Grahamerio sprendimas susijęs su tuo, kad „žiniasklaida jį iš anksto nuteisė“, nors pats buvęs vadovas „100 proc. įsitikinęs, kad bankas nė karto nepažeidė įstatymų ar sankcijų“.

M. Grahameris, vadovavęs „Hypo Vorarlberg“ nuo 2012 metų, balandžio 6 dieną informavo banko stebėtojų tarybą apie savo sprendimą. Pareiškime jis pastebėjo esąs pasirengęs eiti šias pareigas tol, kol bus paskirtas jo perėmėjas.

Kaip jau skelbta, Austrijos finansų rinkų priežiūros institucija (FMA) pareiškė patikrinsianti, koks bankų „Raiffeisen Bank International“ ir „Hypo Landesbank Vorarlberg“, minimų vadinamuosiuose „Panamos dokumentuose“, vaidmuo plaunant pinigus lengvatinio apmokestinimo įmonėse.

Balandžio 3 d. vakare žiniasklaida publikavo dokumentus, nurodančius, esą Panamos teisinių paslaugų įmonė „Mossack Fonseca“ padėdavo klientams plauti pinigus, išvengti mokesčių ir aplenkti įvairias sankcijas.

Antradienį apie savo atsistatydinimą paskelbė Islandijos ministras pirmininkas Sigmunduras Davidas Gunnlaugssonas, po to, kai balandžio 3 d. iš publikuotų „Panamos dokumentų“ paaiškėjo, kad jis su savo sutuoktine valdo lengvatinio apmokestinimo bendrovę „Wintris“, o pareigūno pajamų deklaracijoje šis faktas nuslėptas.

Postą paliko ir tarptautinės kovos su korupcija organizacijos „Transparency International“ (TI) Čilės skyriaus vadovas Gonzalo Delav.

Žurnalistinis tyrimas, paremtas nutekinta Panamos teisinės bendrovės „Mossack Fonseca“ medžiaga, parodė, kad jis buvo susijęs bent su penkiomis lengvatinio apmokestinimo bendrovėmis.

Balandžio pradžioje paviešinti Panamos teisines paslaugas teikiančios įmonės „Mossack Fonseca“ dokumentai atskleidė, kaip įtakingi politikai, verslininkai ir sportininkai naudojasi lengvatinių mokesčių bendrovėmis ir „mokesčių rojais“, kad nuslėptų savo turtą ir išvengtų mokesčių. Tarp minimų pavardžių – Ukrainos ir Rusijos vadovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.