S. Abdeslamas kol kas liks Belgijoje

Spėjamas Paryžiaus

Spėjamas Paryžiaus sprogdintojas Salahas Abdeslamas, jo advokato duomenimis, kol kas dar kelias savaites liks Belgijoje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Spėjamas Paryžiaus sprogdintojas Salahas Abdeslamas, jo advokato duomenimis, kol kas dar kelias savaites liks Belgijoje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-07 17:09, atnaujinta 2017-05-30 03:34

Jis turėjo omenyje kovo 15-ąją Briuselio Foresto rajone įvykusias šaudynes. Policijos pareigūnai tada dėl lapkričio 13-osios išpuolių norėjo atlikti kratą viename bute, o trys vyrai paleido į juos šūvius. Dviem vyrams pavyko pasprukti, vienas buvo nušautas pareigūnų.

Policija spėja, kad vienas pabėgusiųjų buvo S. Abdeslamas. Bute Foreste buvo rasti jo pirštų atspaudai. Po trijų dienų S. Abdeslams sulaikytas Briuselio Molenbeko rajone.

S. Mari sakė, kad jo ginamasis neturėtų būti apklaustas dėl kovo 22-osios išpuolių Briuselyje. Čia per sprogimus oro uoste ir metro stotyje žuvo 32 žmonės.

26 metų S. Abdeslamas įtariamas dalyvavęs 2015 metų lapkričio 13-osios atakose Paryžiuje, kai žuvo 130 žmonių. Kovo 31-ąją Belgijos teismas nusprendė, kad įtariamasis gali būti išduotas Prancūzijai. Šiuo metu S. Abdeslamas yra kalėjime Belgijos Briugės mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.