Belgija pateikė kaltinimus keturiems teroristams, du paleido

[[ge:lrytas:lrytas:1476741]]

M.Abrini ir Osama K., kurį žiniasklaida įvardijo kaip Osamą Krayemą, buvo tarp šešių asmenų, suimtų per penktadienį surengtus reidus Briuselyje.<br>AP nuotr. iš archyvo
M.Abrini ir Osama K., kurį žiniasklaida įvardijo kaip Osamą Krayemą, buvo tarp šešių asmenų, suimtų per penktadienį surengtus reidus Briuselyje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AP, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2016, 7:28 PM, atnaujinta May 29, 2017, 8:24 PM

Belgijos federalinės prokuratūra šeštadienį paskelbė, kad Mohamedas Abrini, Osama K., Herve B.M ir Bilalas E.M. buvo apkaltinti prisidėję prie „teroristinių žmogžudysčių“ ir „teroristinės grupuotės veiklos“, susijusios su kovo 22 dieną Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje įvykdytais sprogdinimais. Per tas atakas žuvo 32 žmonės, o dar apie 270 buvo sužeisti.

M.Abrini ir Osama K., kurį žiniasklaida įvardijo kaip Osamą Krayemą, buvo tarp šešių asmenų, suimtų per penktadienį surengtus reidus Briuselyje. Šie areštai tikriausiai taps skaudžiu smūgiu kuopelei, kaip manoma, organizavusiai abi atakas, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IV).

Prokuratūra taip pat nurodė, kad „kol kas neįmanoma patvirtinti, ar Mohamedas Abrini iš tikrųjų buvo trečiasis įtariamasis“, pramintas „vyru su skrybėle“, matomas einantis kartu su dviem mirtininkais sprogdintojais Briuselio oro uoste prieš kovo 22-ąją įvykdytus išpuolius. Dėl šios priežasties jis kol kas kaltinamas tik dėl dalyvavimo lapkričio 13-ąją Prancūzijos sostinėje įvykdytose atakose, nusinešusiose 130 žmonių gyvybių.

Pranešime sakoma, kad kiti du asmenys, suimti kartu su M.Abrini, buvo paleisti, atlikus „nuodugnų tyrimą“

Tuo tarpu Osama K. buvo įvardytas kaip vyras, pastebėtas su mirtininku, tą pačią dieną susisprogdinusiu Malbeko metropoliteno stotyje. Prokurorai taip pat nurodė, kad jis nupirko krepšius, kuriuose buvo sudėtos bombos, susprogdintos oro uoste.

Dar vienas vyras, suimtas penktadienį tuo pačiu metu kaip ir Osama K., buvo įvardytas kaip 25 metų Ruandos pilietis Herve B.M., kuris „įtariamas pasiūlęs pagalbą Mohamedui Abrini, taip pat Osamai K.“, sakoma pranešime.

Jis buvo apkaltintas dalyvavęs teroristinės grupuotės veikloje ir „bendrininkavimu teroristinėms žmogžudystėms“.

Prokuratūra pridūrė, kad tokie patys kaltinimai buvo pateikti Bilalui E.M., įtariant, kad jis padėjo M.Abrini ir Osamai K.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.